Innovatie & Strategie

Netwerken
Freedom Internet

Freedom Internet start morgen proef met internetaansluitingen

Eerste 128 klanten met Freedom Founding Member-abonnement worden aangesloten.

© Freedom Internet
30 april 2020

Eerste 128 klanten met Freedom Founding Member-abonnement worden aangesloten.

Freedom Internet begint morgen met haar eerste consumententest voor internettoegang. De nieuwe internetprovider gaat dan internetverbindingen leveren aan 128 klanten die nu al een Freedom Founding Member-abonnement hebben. Freedom Internet ontstond als protest op het verdwijnen van XS4ALL, dat in maart dit jaar opging in KPN.

Freedom Internet hoopt met de proef ervaring op te doen met het logistieke traject, het aansluiten van nieuwe klanten en het overstappen tussen internetproviders, schrijft het bedrijf op zijn website. De bedoeling is dat deelnemende consumenten hun ervaringen bijhouden en met Freedom Internet delen. De internetprovider zoekt dan ook specifiek naar mensen met technische ervaring. "Zij hebben een eigen internetmodem, of kunnen zelf de FRITZ!Box-modem uit het doe-het-zelf pakket aansluiten."

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf morgen 13:00 voor de proef aanmelden. Voorwaarde is wel dat ze een Freedom Founding Member zijn. Dat houdt in dat ze nu al een e-mailadres hebben dat eindigt op @freedom.nl. 

Als de resultaten van de eerste testgroep verwerkt zijn, wil het bedrijf starten met een tweede proef. Daar kunnen dan 256 klanten aan meedoen. Bij die test moet het bovendien ook mogelijk worden om een pakket met zowel internet als televisie te bestellen. Wanneer deze proef beschikbaar wordt, wordt later aangekondigd. 

Uit woede ontstaan

Freedom Internet vindt zijn begin bij de keuze van KPN om het merk XS4ALL op te heffen. Boze sympathisanten begonnen een crowdfundingactie om een spirituele opvolger te realiseren. In december werd duidelijk dat de oprichting van deze nieuwe internetprovider definitief doorgezet moest worden. Toen was het plan nog om in maart al de eerste internetaansluitingen te realiseren. Door de coronacrisis bleek dat plan niet langer haalbaar en de datum werd verschoven naar 1 mei. 

Freedom Internet heeft in zijn aankondiging van vandaag ook direct de prijzen bekendgemaakt voor zijn abonnementen. Klanten betalen voor 100 Mbit/s via glasvezel bijvoorbeeld 59 euro per maand. Dit abonnement is landelijk beschikbaar en de internettoegang verloopt via KPN. Voor 1 Gbit/s via glasvezel betalen klanten 84 euro. Alle prijzen zijn op de website van Freedom Internet te vinden. 

1
Reacties
Arjan Krabbendam 01 mei 2020 13:41

Inmiddels zijn de 1e 128 beta klanten geregistreerd, aanmeldpagina is gesloten!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.