Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Intel presteert beter dan verwacht

Intel presteert beter dan verwacht

Groei komt vooral door sterke vraag bij pc- en datacenteractiviteiten.

© Intel
26 oktober 2018

Groei komt vooral door sterke vraag bij pc- en datacenteractiviteiten.

De Amerikaanse chipgigant Intel heeft in het derde kwartaal van het jaar beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. Ook de verwachting die het concern voor het hele jaar uitsprak, viel kenners niet tegen. Het aandeel werd in de Amerikaanse nabeurshandel flink hoger gezet.

Intel realiseerde het afgelopen kwartaal een winst van 6,4 miljard dollar. Dat was in dezelfde periode een jaar geleden nog iets meer dan 4,5 miljard dollar. De opbrengsten kwamen uit op zo'n 19,2 miljard dollar, van 16,2 miljard dollar een jaar eerder. De onderneming sprak van een sterke vraag bij zijn pc- en datacenteractiviteiten.

Andere chipmakers zijn negatiever

Voor het vierde kwartaal rekent Intel op een omzet van zo'n 19 miljard dollar en voor heel 2018 op 71,2 miljard dollar aan opbrengsten. Dat is meer dan de respectievelijk 18,4 miljard dollar en 69,5 miljard dollar waar marktvorsers op rekenden. Ook de winstverwachting is hoger dan voorzien. De beter dan verwachte prognoses van Intel volgen enkele dagen nadat andere grote chipgiganten voor een negatief sentiment op de aandelenmarkten zorgden met sombere verwachtingen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.