Innovatie & Strategie

Branche
IBM-CEO Krishna

IBM splitst zich na 109 jaar op

IBM gaat verder als cloudspecialist. 

IBM-CEO Arvind Krishna © IBM
9 oktober 2020

IBM gaat verder als cloudspecialist. 

IBM splitst zichzelf na 109 jaar op in twee nieuwe organisaties. Het bedrijf wil weg van de legacy-zaken en zich meer gaan richten op cloud computing. Dat heeft Chief Financial Officer James Kavanaugh bekendgemaakt aan Reuters

IBM brengt zijn afdeling voor IT-infrastructuurdiensten aan het einde van 2021 onder bij een nieuw bedrijf, met een nieuwe naam. Intern wordt dat bedrijf nu 'NewCo' genoemd. Deze afdeling biedt technische ondersteuning aan 4.600 klanten in 115 landen. Het nieuwe bedrijf krijgt 90.000 werknemers. Hoe het leiderschap er precies uit gaat zie, wordt in de komende maanden besloten. 

Wat overblijft van IBM gaat zich vooral op software en andere oplossingen richten, vertelt CEO Arvind Krishna. Daarnaast komt er een focus op de open hybride cloud en AI-oplossingen. Red Hat, dat in 2018 door IBM werd overgenomen, speelt daarbij een belangrijke rol, stelt Krishna in een blogbericht. "De overname van Red Hat liet ons een open en veilig hybride cloudplatform bouwen, dat actief is op alle plekken waar onze klanten computing gebruiken: on-premise, in privé en in publieke public cloudomgevingen." 

'Betere toekomst'

Krishna noemt de stap  een "significante verschuiving" in het 109 jaar oude bedrijf. "Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is en dat onze gezamenlijke toekomst er hierdoor beter uitziet." De twee bedrijven in de toekomst wel nauw samenwerken. Zo blijft 'NewCo' de partner naar voorkeur voor de infrastructuur. 

Tegenover AG Connect laat cloud-kenner Alex van den Berg van Quint weten dat het gedeelte dat IBM heeft afgesplitst, het deel is dat onder druk is komen te staan door de groei van cloudplatforms door de coronacrisis. "Met name de partijen die serverbeheer doen voor grotere organisaties zijn de verliezers daarvan. Die gaan deze beweging de komende tijd enorm merken in hun omzet."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.