Overslaan en naar de inhoud gaan

Googles low-code AppMaker nu algemeen beschikbaar

Google haalt zijn AppMaker uit de bètatestfase en biedt het breed aan. Klanten van zijn G Suite - zowel de Business, Enterprise als Education-versies - kunnen nu aan de slag met deze nieuwe tool voor het simpeler bouwen van applicaties.
Google AppMaker

AppMaker heeft al een half jaar geleden zijn opwachting gemaakt. Sindsdien heeft de toolbox een bètatestprogramma doorlopen met een select groepje klanten. Het gereedschap is nu algemeen beschikbaar, kondigt Geva Rechav, de productmanager voor AppMaker aan in een blog.

Vooral voor Google Cloud

Het idee van low-code software development is dat ook mensen uit de gebruikersorganisatie met geen of heel weinig kennis van programmeren een flink aandeel kunnen hebben in het bouwen van een applicatie. AppMaker stelt hen in staat gebruik te maken van de datasets die in Google Cloud aanwezig zijn. Met een simpele drag-and-drop-methode zijn nieuwe toepassingen te bouwen onder meer door gebruik te maken van kant-en-klare responsive templates. Die zorgen ervoor dat de app vervolgens op allerlei verschillende apparatuur te gebruiken is, zoals een tablet, smartphone of desktop.

AppMaker is vooral bedoeld voor het bouwen van toepassingen bovenop Googles eigen clouddiensten. Koppelingen met bijvoorbeeld Salesforce zijn niet of erg lastig te maken. Daarmee verschilt het ontwikkelplatform van andere platformen voor low-code ontwikkeling zoals die van leveranciers Mendix en Outsystems. Daarmee zijn meer generiek nieuwe applicaties te bouwen, die dus niet gelijk gebonden zijn aan een specifieke cloudaanbieder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in