Development

Software-ontwikkeling
Chrome

Google brengt na korte pauzes weer nieuwe versies van Chrome uit

Nieuwe releases verschijnen volgens aangepast schema.

© Google
27 maart 2020

Nieuwe releases verschijnen volgens aangepast schema.

Google is na een korte pauze weer begonnen met zijn werkzaamheden aan de nieuwe versies van Chrome en Chrome OS. Het bedrijf zei vorige week alle aankomende releases voor de browser en het besturingssysteem te pauzeren, omdat het de werkschema's van zijn ontwikkelaars moest aanpassen. Dat werk wordt nu weer opgestart.

Google houdt daarbij wel een aangepast release-schema aan. Versie 81 van de browser - die vorige week dinsdag al had moeten verschijnen - wordt nu in de week van 7 april uitgerold. Deze versie heeft nu net de bèta-stempel gekregen. Volgende week volgt eerst nog een update voor versie 80 van de browser en het besturingssysteem, waarin beveiligings- en kritieke problemen zijn opgelost. 

Hoewel normaal gesproken versie 82 zou moeten volgen, is dat nu niet het geval. Deze variant wordt volledig geschrapt. Al het werk voor deze release wordt meegenomen in versie 83, die halverwege mei uitgerold moet worden. 

Pauze Microsoft duurt voort

In navolging van Google pauzeerde deze week ook Microsoft diverse releases van zijn producten. Zo krijgt browser Edge - die op de open Chromium-broncode is gebaseerd - voorlopig ook geen releases meer. De kans bestaat echter dat het gebruikelijke ritme van een nieuwe release per zes weken wel weer opgestart wordt, nu Google zijn releases hervat. 

Daarnaast heeft Microsoft bekendgemaakt dat Windows vanaf mei dit jaar alleen nog beveiligingsupdates krijgt. Ook voor dit besturingssysteem worden grootschalige updates dus gepauzeerd. Mogelijk wacht het bedrijf tot mei met zijn pauze, omdat in april de grootschalige lente-update voor Windows 10 moet verschijnen. Dit heeft het bedrijf echter niet bevestigd. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.