Development

Governance
octrooi

Goed nieuws IT-octrooihouders: deadline betalingen uitgesteld

Octrooicentrum Nederland coulant vanwege gestegen werkdruk

© European Patent Office
29 juli 2020

Octrooicentrum Nederland coulant vanwege gestegen werkdruk

De Rijksoctrooiwet is sinds 21 juli tijdelijk gewijzigd door middel van spoedwetgeving van het Rijk. Dat betekent goed nieuws voor een flink aantal IT'ers. Met name op computertechnologie zijn er de laatste jaren veel octrooihouders bijgekomen.

Gestegen werkdruk bij veel ondernemers is voor het Rijk de aanleiding om spoedwetgeving van kracht te laten worden. De directeur van het Octrooicentrum Nederland krijgt door de spoedwet tijdelijk de bevoegdheid om de termijnen te verlengen. Ook komen boetes te vervallen bij te late betalingen van instandhoudingstaksen voor octrooien. Octrooihouders hebben nu een half jaar langer de tijd om betalingen aan het octrooicentrum te voldoen.

De maatregel betekent goed nieuws voor veel IT'ers. Het aantal aanvragen voor octrooien steeg het afgelopen jaar door onder andere de groei aanvragen op het gebied van digitale communicatie en computertechnologie. Dat meldde het Europees Octrooibureau (EOB) in zijn jaarrapport.

Stijging octrooien

VNederland vraagt relatief veel octrooien aan – in 2019 6954   aanvragen - en staat op een derde plaats van de landen die lid zijn van het Europees Octrooibureau (EOB) en daar een aanvraag indienen. Als wordt gekeken naar alle landen die een octrooi indienen, staat Nederland op een achtste plek.  

Lees meer over
1
Reacties
aasimaha adila 30 juli 2020 13:40

Instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

Wij zijn een volledig geregistreerde en gecertificeerde kredietverstrekker, die beveiligde en ongedekte leningen aanbiedt aan particulieren en bedrijven tegen een zeer lage rente van 1%. Wij bieden leningen op lange en korte termijn. Ons bedrijf heeft veel doorbraken geboekt in het verlenen van eersteklas financiële diensten aan onze klanten, met name op het gebied van kredietverlening en kapitaalverstrekking voor particulieren en bedrijven. We hebben noodlijdende industrieën weer tot leven gewekt en we ondersteunen goede zakelijke ideeën door fondsen te verstrekken voor hun start. We hebben een netwerk van investeerders die bereid zijn om fondsen en fondsen te verstrekken aan individuen en organisaties om zaken en activiteiten te starten. We zijn een groep van energieke en ervaren leningprofessionals met gedegen kennis van financiële markten. Over het algemeen bieden we hypotheken, persoonlijke leningen , investeringslening, flitskrediet enz., We zijn snel in het goedkeuren en uitbetalen van contant geld. U kunt contact met ons opnemen via
aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.