Development

Software-ontwikkeling
Schratched Hard Drive

Github kampt al urenlang met ernstige storing

Sinds 1 uur vannacht heeft de site van Github last van uitval.

Kapotte harde schijf © CC0 - Flickr.com htomari
22 oktober 2018

Sinds 1 uur vannacht heeft de site van Github last van uitval.

Het probleem heeft te maken met een vervanging van de opslagsystemen achter de belangrijkste site voor opensourceprojecten.

De site is doorgaans wel bereikbaar, maar degenen die aan hun projecten wilden werken de afgelopen uren kregen met regelmaat verouderde pagina's te zien of probeerden tevergeefs de wijzigingen in hun projecten door te geven of posts te plaatsen.

Overpompen van data

Volgens de statuspagina van Github kwamen de eerste meldingen van problemen binnen tussen twaalf en een uur vannacht. Na onderzoek van de oorzaak bleek de oorzaak te zitten in het opslagsysteem. Sindsdien proberen de Github-technici de gegevens van het haperende storagesysteem over te hevelen naar een ander systeem. Dat blijkt veel tijd in beslag te nemen. Om 7 uur vanochtend bleef de status onveranderd: "We're continuing to work on migrating a data storage system in order to restore access to GitHub.com."

Vooral voor de ontwikkelaars in Azië begint de storing een ware nachtmerrie te worden, omdat ze gedurende een belangrijk deel van hun maandag niet hebben kunnen werken. Sommige ontwikkelaars klagen dat zij niet kunnen inloggen, anderen klagen weer dat zij niet bij hun projecten kunnen komen.

 

Microsoft kocht GitHub in juni dit jaar voor een bedrag van 7,5 miljard dollar. Vorige week gaf de Europese Commissie zijn onvoorwaardelijke goedkeuring aan de overname. Microsoft verwacht de overname voor het eind van het jaar af te kunnen ronden.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.