Overslaan en naar de inhoud gaan

Fonds van 100 miljoen moet ontwikkeling metaverse aanjagen

Qualcomm ziet grote toekomst in de ontwikkeling van de metaverse, de nieuwe virtuele wereld waar gaming, cryptogeld, Web3 en andere virtuele werelden in samenkomen. Het bedrijf stelt een fonds - het Snapdragon Metaverse Fund - in met een budget van 100 miljoen dollar voor ontwikkelaars met goede ideeën.
metaverse
© Shutterstock
Shutterstock

Het technologiebedrijf besteedt het geld in twee trajecten. Een deel komt ten goede aan toonaangevende bedrijven die hun sporen hebben verdiend in augmented reality (AR) en virtual reality (VR). AR en VR worden samen met zogeheten mixed reality (MR) gevat onder de overkoepelende term extended reality (XR). Zogeheten XR-bedrijven kunnen voor financiering aankloppen bij Qualcomm Ventures.

Daarnaast zet het chipbedrijf een meer persoonlijk gericht 'studiebeursprogramma' op. Bij het Qualcomm Technology grants-programma kunnen ontwikkelaars op individuele basis projectvoorstellen indienen voor metaverse-ontwikkeling. Deze voorstellen kunnen op veel verschillende toepassingsgebieden zijn, uiteenlopend van gaming, media en entertainment tot gezondheid, medische toepassingen en meer zakelijke toepassingen. Als de ideeën maar het doel hebben de ontwikkeling van de metaverse naar een hoger plan te tillen.

Vroeg in het testprogramma

Als extra lokkertje krijgen de deelnemers aan deze programma's bij voorrang toegang tot de XR-technologie die Qualcomm nu bouwt. Daarnaast krijgen ze de beschikking over allerlei nieuwe gereedschappen die kunnen helpen bij de ontwikkeling van apps voor de metaverse. Wie staat te trappelen om mee te dingen naar het vele ontwikkelingsgeld moet nog even wachten. De inschrijving start pas in juni dit jaar, maar dat geeft de mogelijkheid goed onderbouwde plannen op te stellen.

Qualcomm hoopt vermoedelijk door zijn gewicht vol achter de ontwikkeling te zetten, dat de Snapdragon-processor nog meer de basis voor succes gaat vormen dan deze al was voor de gamingwereld. Veel van de apparatuur die een rol gaat spelen in de metaverse zoals de Oculus Rift van Facebook-moederbedrijf Meta, is ook al gebaseerd op een Snapdragon-processor.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in