Development

Apps
metaverse

Fonds van 100 miljoen moet ontwikkeling metaverse aanjagen

Qualcomm wil ontwikkeling een grote impuls geven.

metaverse © Shutterstock thinkhubstudio
22 maart 2022

Qualcomm wil ontwikkeling een grote impuls geven.

Qualcomm ziet grote toekomst in de ontwikkeling van de metaverse, de nieuwe virtuele wereld waar gaming, cryptogeld, Web3 en andere virtuele werelden in samenkomen. Het bedrijf stelt een fonds - het Snapdragon Metaverse Fund - in met een budget van 100 miljoen dollar voor ontwikkelaars met goede ideeën.

Het technologiebedrijf besteedt het geld in twee trajecten. Een deel komt ten goede aan toonaangevende bedrijven die hun sporen hebben verdiend in augmented reality (AR) en virtual reality (VR). AR en VR worden samen met zogeheten mixed reality (MR) gevat onder de overkoepelende term extended reality (XR). Zogeheten XR-bedrijven kunnen voor financiering aankloppen bij Qualcomm Ventures.

Daarnaast zet het chipbedrijf een meer persoonlijk gericht 'studiebeursprogramma' op. Bij het Qualcomm Technology grants-programma kunnen ontwikkelaars op individuele basis projectvoorstellen indienen voor metaverse-ontwikkeling. Deze voorstellen kunnen op veel verschillende toepassingsgebieden zijn, uiteenlopend van gaming, media en entertainment tot gezondheid, medische toepassingen en meer zakelijke toepassingen. Als de ideeën maar het doel hebben de ontwikkeling van de metaverse naar een hoger plan te tillen.

Vroeg in het testprogramma

Als extra lokkertje krijgen de deelnemers aan deze programma's bij voorrang toegang tot de XR-technologie die Qualcomm nu bouwt. Daarnaast krijgen ze de beschikking over allerlei nieuwe gereedschappen die kunnen helpen bij de ontwikkeling van apps voor de metaverse. Wie staat te trappelen om mee te dingen naar het vele ontwikkelingsgeld moet nog even wachten. De inschrijving start pas in juni dit jaar, maar dat geeft de mogelijkheid goed onderbouwde plannen op te stellen.

Qualcomm hoopt vermoedelijk door zijn gewicht vol achter de ontwikkeling te zetten, dat de Snapdragon-processor nog meer de basis voor succes gaat vormen dan deze al was voor de gamingwereld. Veel van de apparatuur die een rol gaat spelen in de metaverse zoals de Oculus Rift van Facebook-moederbedrijf Meta, is ook al gebaseerd op een Snapdragon-processor.

Lees meer over
1
Reacties
M. Commandeur 23 maart 2022 13:27

Ja, Poetin de baas over de echte wereld en wij vluchten de virtuele wereld in!?
Totdat de lijntjes uitvallen of de echte kosten worden doorberekend.
Hebben we niet genoeg reële problemen op te lossen? Zet daar je geld op in.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.