Overslaan en naar de inhoud gaan

Firefox ondersteunt Windows XP en Vista nog tot juni 2018

Mozilla stopt medio 2018 met het ondersteunen van Firefox Extended Support Release (ESR) op Windows XP en Vista.
Windows XP

Dat heeft de browserontwikkelaar aangekondigd. In april stopte Mozilla al de ondersteuning van de normale versie van Firefox voor beide Windows-versies. Gebruikers werden toen automatisch naar Firefox ESR gemigreerd. ESR ontvangt sinds vorige maand alleen nog maar beveiligingsupdates en is vooral voor bedrijven en organisaties bedoeld. Versie 52 – die uitkwam op 26 juni jongstleden- is de laatste volledige update.

Firefox was een van de laatste browsers die nog ondersteuning bood voor Windows XP en Vista. Microsoft zelf beëindigde de ondersteuning voor Windows XP in 2014 en sinds dit jaar is dat ook het geval voor Vista. Ook Google stopte eerder al met de ondersteuning van Chrome op Windows XP en Vista. Van de grote browsers ondersteunt alleen Opera nog beide Windows-versies.

Gevaarlijk

Niet-ondersteunde besturingssystemen ontvangen geen beveiligingsupdates, bevatten bekende kwetsbaarheden, en kunnen gevaarlijk zijn om te gebruiken, wat het onderhouden van Firefox voor die versies moeilijk maakt, laat Mozilla weten.

Het marktaandeel van Windows XP schommelt wereldwijd momenteel tussen de 5,7% (Net Applications) en 4,2% (StatCounter). In Nederland zou nog 1 procent van de Windows-gebruikers met Windows XP werken, een even groot marktaandeel van Vista in Nederland.

Mozilla adviseert gebruikers van Windows XP en Vista om naar een Windows-versie te upgraden die wel door Microsoft wordt ondersteund.

Meer informatie staat op de support page van Firefox.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in