Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Facebook opent vierde AI-onderzoekscentrum

Facebook opent vierde AI-onderzoekscentrum

Het internetbedrijf investeert bijna 5 miljoen euro in het onderzoekscentrum. 

18 september 2017

Het internetbedrijf investeert bijna 5 miljoen euro in het onderzoekscentrum. 

Facebook opent een nieuw onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie in Montreal. Het is het vierde onderzoekscentrum op dit gebied van het sociale netwerk. Facebook investeert 5,7 miljoen dollar (circa 4,8 miljoen euro) in het centrum.

Het nieuwe onderzoekscentrum zal zich vooral richten op reïnforcement learning, een aspect van artificial intelligence. Deze vorm van kunstmatige intelligentie stelt machines en softwareagenten in staat om automatisch het ideale gedrag binnen een specifieke context te bepalen om zo de prestaties te maximaliseren. Door beloning en feedback leert de agent gedrag. Het onderzoek is het fundament om betere virtuele assistenten te kunnen maken, aldus directeur Yann Lecun van het onderzoekscentrum tegen de MIT Review.

Lecun:´Kinderen leren snel menselijke dialogen en gezond verstand. We denken dat er iets is dat we nog niet hebben kunnen ontdekken - een manier van leren die we nog niet uitgevogeld hebben. Persoonlijk denk ik dat als we deze noot kunnen kraken dat we dan een van de grootste obstacles hebben overwonnen om echt grote stappen te zetten binnen AI.'

De keuze viel op Montreal door de goede universiteiten in en rond de Canadese stad. Ook zijn er veel start-ups en is er gunstige regelgeving, liet LeCun weten. Facebook is niet het eerste grote technologiebedrijf dat zich in Montreal vestigt. Eerder dit jaar koos taxi-app Uber ook al voor een vestiging in de Canadese stad.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
André & Andrea oudshoorn 18 september 2017 17:33

Ik ben geinsert hier in!
groetjes A.A

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.