Beheer

Cloud
Outlook.com

Exchange-storing raakt Outlook.com, blijkt zelfveroorzaakt

Toegang tot mailboxen geblokkeerd door code-update Microsoft.

© Microsoft
21 april 2020

Toegang tot mailboxen geblokkeerd door code-update Microsoft.

Gebruikers van cloud-gehoste Exchange-mailboxen zijn tijdelijk buitengesloten van toegang tot hun mail. Meerdere protocollen zijn geraakt en de storing heeft ook Microsofts webmaildienst Outlook.com gemankeerd. Een recente service-update aan het platform blijkt de oorzaak.

"We hebben bevestigd dat een recente service-update een codekwestie bevatte die voorkwam dat gebruikers toegang hadden tot hun mailbox via Outlook op het web", luidt de melding van Microsoft. De cloudaanbieder gebruikt hiervoor het Twitteraccount voor de status van zijn 365-dienstenaanbod. De blokkerende update is weer teruggedraaid. Microsoft stelt dat het heeft bevestigd dat alle toegang weer is hersteld. Enkele gebruikers bevestigen dit, maar anderen klagen dat zij nog steeds geen toegang tot hun online-mail hebben.

Https en andere wegen

De initiële erkenning van deze storing betrof niet alleen Outlook.com. De toegang via webprotocol https tot mailboxen was één geval, maar Microsoft sprak in de eerste tweet over deze zaak van meerdere protocollen. Toegang tot Exchange-mailboxen leek daarmee in brede zin geblokkeerd te zijn. Meldingen van buitengesloten - en thuiswerkende - gebruikers zijn van over de hele wereld afkomstig. Daarbij geven internationale tijdzones en werkdagen een 'ritme' aan in de meldingen.

Beheerders van 365-omgevingen kunnen voor meer informatie over deze storing een kijkje nemen in het beheercentrum. Daar zou onder rapportnummer EX209929 "alle informatie" te vinden moeten zijn. Bij eerdere recente verstoring van Microsoft-clouddiensten bevatte zo'n bulletin voor beheerders soms niet meer dan de boodschap in een openbaar toegankelijke tweet. Soms is daar dan naderhand meer nuttige beheerinformatie aan toegevoegd.

1
Reacties
w.zonneveld 17 juni 2020 14:52

Dit emailadres kan mijn mails niet beantwoorden.::.margreet-k@online.nl .Graag een oplossing.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.