Innovatie & Strategie

Branche
Ex legt beslag op Centric-aandelen Sanderink

Ex legt beslag op Centric-aandelen Sanderink

De topman moet binnen twee weken reageren anders is er een risico dat de aandelen worden verkocht.

© CC0 - Pixabay
8 augustus 2019

De topman moet binnen twee weken reageren anders is er een risico dat de aandelen worden verkocht.

Omdat Centric-topman Gerard Sanderink weigert een dwangsom te betalen aan zijn ex Brigitte van Egten heeft de rechter nu beslag laten leggen op de privérekeningen van Sanderink en de certificaten van de Stichting Administratiekantoor (STAK) Sanderink Investments. 

Dat schrijft de Twentse Courant Tubantia dat de zaak van dichtbij volgt. Sanderink werd veroordeeld tot het betalen van een dwangsom na onterechte beschuldigingen over Van Egten. De twee hebben een conflict nadat Sanderink Van Egten beschuldigde dat zij de reden was achter de FIOD-invallen bij hem thuis. Volgens de Centric-topman had zijn ex-vriendin met de FIOD en AIVD gepraat. Van Egten vroeg daarop een rectificatie die Sanderink pareerde met een brief aan Quote. Daarop stapt Van Egten naar de rechter voor dwangsom. 

Stemrecht

Sanderink is de enige bestuurder van de STAK Sanderink Investments. Deze stichting heeft het stemrecht over de gecertificeerde aandelen van de bedrijven van de ict-ondernemer. Als enige bestuurder heeft hij dus  ook als enige zeggenschap. Sanderink is via deze constructie aandeelhouder van Centric, Structon en Antea.

Volgens Tubantia moet Sanderink binnen een tot twee weken Van Egten betalen. Doet hij dat niet, dan kan de deurwaarder de verkoopprocedure voor de STAK-certificaten beginnen.

Divisie voor ICT-security

De topman heeft ook nog andere zorgen. Volgens RTV Oost sleepten Sanderink en een andere IT-ondernemer, Kees Koolen, allebei miljoenen aan subsidie binnen van de provincie Overijssel binnen. De projecten waarvoor het geld werd verstrekt, werden nooit gerealiseerd.

De afgelopen weken vertrok de ene na de andere bestuurder bij Centric. Dat lijkt te komen omdat Sanderink een divisie voor ICT-security wil opzetten waarvoor de input gaat komen van zelfverklaard security-expert Rian van Rijbroek. Van Rijbroek wordt door securitykenners verguisd maar lijkt door Sanderink omarmd als topadviseur.

Sanderink heeft jaren terug een stapje terug gezet bij de dagelijkse leiding van de IT-dienstverlener, om meer tijd te besteden aan zijn bedrijven Strukton en Oranjewoud. Zijn plan voor een securitydivisie is daarom opvallend en het geclaimde wanpresteren van de vertrokken topmanagers duiden op een ommekeer voor het besturen van Centric.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.