Gerard Sanderink doet stapje terug bij Centric

28 juni 2013
Centric voert een nieuw directiemodel in. Eigenaar en - nu nog - algemeen directeur Gerard Sanderink verkleint daarbij zijn rol bij de dagelijkse leiding, om tijd vrij te maken voor zijn andere bedrijven, waaronder Oranjewoud en Strukton.

De wijziging krijgt zijn beslag in de invoering van een zogeheten one tier board, waarin het toezicht op de directie wordt uitgeoefend door non-executive members. Gerard Sanderink wordt één van deze leden van de board zonder uitvoerende bevoegdheden. De nieuwe directiestructuur wordt een feit zodra Centric twee andere non-executive members heeft weten aan te trekken.

Naast drie non-eecutives zal de board drie executives tellen die belast worden met de dagelijkse leiding. Dat zijn Karim Henkens, die de rol van Chief Executive Officer (CEO) en president gaat vervullen, Hans Schrijver - die Chief Commercial Officer (CCO) en vice-president wordt, en Chief Operational Officer (COO) Frank van Gemert.

Volste vertrouwen in nieuwe directie

In het persbericht dat de wijziging van de directiestructuur aankondigt, spreekt Sanderink zijn volste vertrouwen uit in Henkens, Schrijver en Van Gemert: "Ik ben ervan overtuigd dat mijn gedachtegoed - waarin goed ondernemerschap en stabiliteit voor klanten en medewerkers voorop staan - goed geborgd is binnen Centric en deze directie. Ik werk al bijna twintig jaar in teamverband samen met deze collega's en zij zijn altijd nauw betrokken geweest bij de uitbouw van ons bedrijf."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.