Management

Apps
Elon Musk, Twitterlogo

Elon Musk maakt einde aan thuiswerkbeleid Twitter

Werknemers moeten 'minimaal 40 uur per week' op kantoor zijn. 

© Shutterstock Rokas Tenys
10 november 2022

Werknemers moeten 'minimaal 40 uur per week' op kantoor zijn. 

Elon Musk heeft in zijn eerste mail aan personeel van Twitter een einde gemaakt aan het thuiswerkbeleid van het sociale medium. De nieuwe eigenaar van de berichtendienst gaf aan zijn werknemers "minimaal 40 uur per week" op kantoor te verwachten. Onder de vorige leiding had Twitter het juist mogelijk gemaakt voor iedereen om altijd vanuit huis te werken.

In de mail zegt Musk ook dat de economische verwachtingen slecht zijn. Hij verwacht dat dit de advertentie-inkomsten, waar Twitter zeer afhankelijk van is, zal aantasten. Musk wil dat Twitter de helft van zijn inkomsten uit abonnementsdiensten haalt.

De miljardair sleutelde al aan de bestaande abonnementsdienst van Twitter. Bij Twitter Blue ging de prijs omhoog. Ook krijgen betalende Twitteraars voortaan een blauw vinkje, wat voorheen voorbehouden was aan mensen en organisaties die door Twitter waren geverifieerd.

Tweede vinkje binnen paar uur verdwenen

Woensdag kwam Twitter ook met een vinkje waarmee het sociale-mediaplatform aangeeft dat bepaalde accounts geverifieerd zijn. Het grijze vinkje zou dienen ter vervanging van een blauw vinkje, dat nu nog dezelfde functie vervult. Politici, overheidsinstellingen, mediaorganisaties en sommige bekende personen kregen dit grijze tekentje, voorzien van het woord 'official'.

De ingreep zou nodig zijn omdat Twitter na de overname door Elon Musk gebruikers van de berichtendienst wil laten betalen voor het blauwe vinkje. Dat zou echter verwarring opleveren over geverifieerde accounts, schreef productontwikkelaar Esther Crawford eerder in een tweet.

Na enkele uren verdween het nieuwe vinkje echter weer. "Ik heb het zojuist afgeschoten", schreef Musk als antwoord op een twitterbericht van Marques Brownlee, een professioneel Ultimate Frisbee-speler, over het verdwenen vinkje. Ook schreef hij dat "Twitter nog veel domme dingen zal doen de komende maanden. We behouden dat wat werkt en veranderen wat niet werkt."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.