Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemers slepen Twitter voor de rechter wegens massaontslag

Werknemers van Twitter hebben een aanklacht ingediend tegen het bedrijf vanwege het plan van de kersverse eigenaar Elon Musk om ongeveer 3.700 banen te schrappen. Dat is ongeveer de helft van het personeelsbestand. Volgens de werknemers van het bedrijf zou Musk hen onvoldoende op de hoogte hebben gesteld en dat is in strijd met de wet.
© Flickr
Flickr

Bij de federale rechtbank van San Francisco is een zogeheten class-action rechtszaak ingediend. De federale wet op de aanpassing en omscholing van werknemers, kortweg WARN Act genaamd, verbiedt grote bedrijven om werknemers massaal te ontslaan zonder ze ten minste zestig dagen van tevoren te informeren. "Twitter houdt zich nu bezig met massaontslagen zonder de vereiste kennisgeving onder de federale WARN Act", luidt de aanklacht. Twitter reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar.

Ontslag per mail

In een e-mail aan het Twitter-personeel heeft Musk aangekondigd dat er massaontslagen gaan vallen. Volgens het schrijven, dat in handen is van The Washington Post, wordt vrijdag bekendgemaakt wie zijn of haar baan kwijtraakt. Bronnen lieten eerder aan persbureau Bloomberg weten dat Musk zo'n 3.700 van de 7.500 personeelsleden wil ontslaan nu hij de eigenaar is van de berichtendienst.

Musk stuurde eerder al het volledige bestuur van Twitter weg om zelf interim-topman te worden van het bedrijf.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in