Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter-ontslagen blijken toch wat voorbarig te zijn

Twitter vraagt tientallen medewerkers die vrijdag hun baan verloren, meteen na de overname van het bedrijf door Elon Musk, terug te keren. Onder hen bevinden zich mensen die per ongeluk werden ontslagen, bericht persbureau Bloomberg op basis van bronnen bij het socialemediabedrijf. Anderen werden ontslagen voordat het management zich realiseerde dat hun werk en ervaring toch nodig zijn om de nieuwe functionaliteiten te bouwen die Musk voor ogen heeft.
Mensen die ontslag hebben genomen
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Twitter ontsloeg deze week bijna 3700 mensen via e-mail. Veel werknemers kwamen erachter dat ze hun baan waren kwijtgeraakt nadat hun toegang tot bedrijfsbrede systemen, zoals e-mail en Slack, plotseling werd opgeschort. De verzoeken aan medewerkers om terug te keren laten zien hoe gehaast en chaotisch het proces was, aldus de bronnen.

Slapen op kantoor

Twitter heeft nog bijna 3700 mensen in dienst. Musk dringt er bij het overgebleven personeel op aan om snel nieuwe functionaliteiten uit te brengen. In sommige gevallen hebben medewerkers zelfs op kantoor geslapen om nieuwe deadlines te halen.

Zo is Twitter begonnen met de invoering van een nieuw abonnementssysteem. Het gaat om een nieuwe versie van Twitter Blue, een betaalde dienst die nu nog vijf dollar per maand kost. In de nieuwe versie betalen gebruikers acht dollar per maand voor het verificatievinkje ('blue check') waarmee ze bewijzen daadwerkelijk te zijn wie ze zeggen te zijn. Veel beroemdheden, bedrijven, overheidsinstanties en journalisten maken nu nog gratis gebruik van dit tekentje om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan.

Verkiezingen VS

Twitter heeft de deadline voor het wijzigen van de vinkjes zondag verplaatst tot na de tussentijdse verkiezingen in de VS van dinsdag, meldt The New York Times. Dat besluit is volgens de krant genomen in reactie op bezorgdheid dat het plan zou kunnen worden misbruikt om onenigheid te zaaien tijdens de verkiezingen. Ondertussen wordt er nu al veel verwarring gezaaid door geverifieerde gebruikers die hun gebruikersnaam veranderen, in bijvoorbeeld 'Elon Musk' om dan parodiërende tweets te plaatsen.

Daarbij worden ook meerdere misstappen van Twitters nieuwe eigenaar weer onder de aandacht gebracht. Musk treedt hier nu hard tegen op: hij heeft in een tweet laten weten dat alle imitatieaccounts die niet aangeven dat zij een parodie vormen permanent zullen worden geblokkeerd op het sociale medium. "Vroeger gaven we een waarschuwing voordat de schorsing inging, maar nu we op grote schaal een systeem van verificatie aan het uitrollen zijn, komt er geen waarschuwing meer", schrijft Musk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in