Overslaan en naar de inhoud gaan

Tesla-CEO Musk: terug naar kantoor!

Tesla-topman Elon Musk lijkt het helemaal gehad te hebben met thuiswerken. De miljardair mengde zich woensdag in een discussie op Twitter over de terugkeer naar kantoor. Hij gaf aan een e-mail te hebben gestuurd naar leidinggevenden van de elektrische autoproducent met als onderwerpregel dat op afstand werken niet langer te accepteren valt.
Monitoring
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Volgens de Tesla-baas moet iedereen die op afstand wil werken "minimaal" 40 uur op kantoor zijn of anders maar vertrekken. Daarbij is het volgens hem voor verschillende functies noodzakelijk dat mensen zich melden op kantoor. Voor Musk is het ondenkbaar dat bijvoorbeeld een medewerker die gaat over HRM-zaken in de fabriek in Fremont werkt op of vanuit een andere locatie.

Kantoor niet passé?

Musk ging niet direct in op de vraag of de e-mail authentiek was. Wel gaf de miljardair sterke aanwijzingen dat dit wel zo was. Zo reageerde hij fel op een opmerking over werken op kantoor als "verouderd concept".

Het is niet de eerste keer dat de harde omgang van Musk met zijn werknemers ter sprake komt, schrijft persbureau Bloomberg. Zo zou hij eerder bij zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX hebben gedreigd om alle stagiaires te ontslaan omdat een aantal van hen in de rij stond voor de koffieautomaat. Voor Musk was dat een belediging voor de productiviteit. Ook zou Musk beveiligingscamera's hebben geïnstalleerd om te controleren of regels worden nageleefd.

Werkisolatie vanwege corona

De verwijzing in de e-mail naar fabrieksarbeiders is ook interessant in het licht van de situatie in Tesla's eigen fabriek in Shanghai. Duizenden werknemers zitten al maandenlang in een bubbel en werken zes dagen per week in ploegendiensten van twaalf uur. Tot voor kort sliepen velen op de fabrieksvloer als onderdeel van een zogenaamd gesloten productiesysteem, bedoeld om corona buiten te houden en de fabriek draaiende te houden.

Personeel dat wordt aangenomen om de fabriek op volle kracht te laten draaien, wordt nu heen en weer gependeld tussen de fabriek en hun slaapvertrekken. Dat zijn ruimtes in fabrieken die niet meer in gebruik zijn of een oud militair kamp. De dag- en nachtploegen zouden in geïmproviseerde slaapzalen zelfs hun bedden moeten delen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in