Innovatie & Strategie

Cloud
Dropbox

Dropbox maakt sterk debuut op Wall Street

Cloudopslagdienst Dropbox zag vrijdag bij zijn debuut op Wall Street de koers bijna 50 procent omhoog gaan op technologiebeurs Nasdaq.

© Dropbox
26 maart 2018

Cloudopslagdienst Dropbox zag vrijdag bij zijn debuut op Wall Street de koers bijna 50 procent omhoog gaan op technologiebeurs Nasdaq.

De marktwaarde van Dropbox steeg met de koerssprong tot bijna 12,7 miljard dollar. Bij een investeringsronde in 2014 was de techonderneming uit San Francisco nog 10 miljard dollar waard.

De koers steeg tot meer dan 31 dollar per aandeel. Dropbox ging naar de beurs voor 21 dollar per stuk. De Amerikaanse cloudopslagaanbieder maakte in eerste instantie bekend zijn aandelen voor 16 tot 18 dollar van de hand te doen, maar vanwege de grote vraag werd de uitgiftekoers twee keer verhoogd.

Driekwart miljard opgehaald

Dropbox deed in februari een aanvraag voor een beursgang. Het in 2007 opgerichte bedrijf biedt opslagdiensten via de cloud en heeft miljoenen gebruikers, waaronder veel bedrijven. Met de beursgang haalde Dropbox 756 miljoen dollar op.

Het is de grootste beursgang van een techbedrijf in New York in ongeveer een jaar, na de sprong naar de aandelenmarkt door Snap, het bedrijf achter het sociale netwerk Snapchat, in maart vorig jaar. Op 3 april gaat muziekstreamingdienst Spotify naar Wall Street.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.