Loopbaan

Carriere
Salary Survey 2019

Doe mee aan ons salarisonderzoek en ontdek wat je waard bent

20e Editie Salary Survey van start.

21 februari 2019

20e Editie Salary Survey van start.

Vanaf vandaag gaat al weer de 20e editie van het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot van start.

De komende weken kunt u uw gegevens – en uw mening over de IT-arbeidsmarkt – achterlaten. Vorig jaar deed een recordaantal van ruim 2.600 IT’ers mee aan ons salarisonderzoek en ook dit jaar willen we het liefst zo veel mogelijk deelnemers, zodat we weer een schat aan informatie kunnen bieden over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van IT’ers, maar ook over de beweegredenen om te zoeken naar een andere baan en hun blik op de arbeidsmarkt voor IT'ers.

Salary Survey 2019

Nu wel flink in de plus?

Zou de krapte op de IT-arbeidsmarkt zich dit jaar dan eindelijk vertalen in verbeterde arbeidsvoorwaarden? Vorig jaar bleek uit ons salarisonderzoek namelijk  dat de koopkracht van de gemiddelde ICT'ers op nullijn lag, terwijl de arbeidsmarkt nergens zo krap als die voor IT’ers. Ondanks dat de meeste IT’ers de banen voor het uitzoeken hebben, grepen werkgevers nog altijd niet massaal naar de portemonnee. Gemiddeld kregen de ruim 2.600 ICT’ers die meededen aan ons salarisonderzoek er de twaalf maanden voorafgaand aan het onderzoek slechts 1,3% bij. Aangezien de inflatie in de periode april 2017 tot maart 2018 gemiddeld 1,3% was, komt de koopkracht van ICT’ers gemiddeld exact op 0 uit. De cao-lonen stegen in de vergelijkbare periode gemiddeld met 1,5%.

Inmiddels is de arbeidsmarkt voor IT’ers nòg krapper geworden, dus het ligt in lijn der verwachting dat werkgevers inmiddels wel meer betalen voor schaars IT-talent. Of dat ook echt zo is, zal blijken op 15 juni, wanneer de resultaten van de Salary Survey 2019 worden gepubliceerd in AG Connect nummer 6/7. Het onderzoek loopt van 20 februari tot 1 april. De resultaten van vorig jaar vind je hier.

Mooie prijzen

Doe mee aan de Salary Survey 2019 en krijg inzicht in wat jij waard bent. Je maakt bovendien kans op een Philips Hue Light starterkit, 3x een Nintendo Classic Mini én € 2.000 opleidingsbudget te besteden bij Global Knowledge. Om kans te maken op de prijzen vul je aan het einde van het onderzoek je e-mailadres in. Dit e-mailadres is niet gekoppeld aan de resultaten, daarmee blijft jouw reactie volledig anoniem. Je kunt hier ook aangeven of je de resultaten van het onderzoek wilt ontvangen.

Het invullen van de enquête gaat sneller als je je salarisstrookje bij de hand hebt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.