Beheer

Security
Cisco

Cisco lekt interne exploitcode aan klanten

Cisco heeft in een software-update voor klanten een intern gebruikte Linux-exploit meegegeven.

12 november 2018

Cisco heeft in een software-update voor klanten een intern gebruikte Linux-exploit meegegeven.

Gebruikers van Cisco's product voor videovergaderen en telepresence hebben per ongeluk exploitcode van die leverancier gekregen. Een software-update die vorige week is uitgebracht, bevatte per abuis een exploit voor een Linux-kwetsbaarheid. Deze code voor misbruik van de zogeheten Dirty CoW-kwetsbaarheid wordt door Cisco gebruikt om zijn eigen software te testen, vóór release aan klanten.

De update met daarin de per ongeluk meegekomen exploit is haastig weer ingetrokken. Klanten die dringende behoefte hebben aan deze update - in schone vorm dan dus - kunnen zich bij het Technical Assistance Center (TAC) van de leverancier aanmelden, om een apart verzoek voor speciale bestandstoegang in te dienen. Hiervoor is een valide cisco.com-account vereist, meldt Cisco in zijn security advisory over deze kwestie.

Kwaliteitscontrole

Daarin spreekt de leverancier van "een fout in de laatste QA-validatiestap van het geautomatiseerde software build-systeem". De kwaliteitscontrole heeft de intern gebruikte kant-en-klare exploit meegenomen in de update voor de software Cisco Expressway Series en Cisco TelePresence Video Communication Server (VCS). De kwaadaardige code is standaard niet actief, waardoor het bedrijf in zijn bulletin spreekt van 'dormant exploitcode'. Opgeschoonde software-images moeten "binnenkort" weer publiekelijk toegankelijk zijn, dus zónder speciaal verzoek.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.