Overslaan en naar de inhoud gaan

Brocade: 'Naar een fundamenteel ander datacenter'

Loewy vat zijn visie op 2012 samen in vijf voorspellingen, en een slotwoord over het belang van fabric computing, grote hoeveelheden geschakelde knooppunten (processors, geheugen en randapparatuur) die van ruime afstand bekeken de structuur van een weefsel (Engels: fabric) lijken te hebben:
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock
  1. Bring Your Own Device verandert IT-aankopen. "De bedrijfs-pc wordt steeds meer een zaak van het verleden; de inzet van eigen apparatuur draagt ook bij aan het verlagen van de inkoopkosten van organisaties. Voor pc- en laptopfabrikanten wordt het daardoor juist een moeilijk jaar. In het budget verschuift het accent naar oplossingen voor Virtual Desktop Infrastructure (VDI), draadloze netwerken en endpoint security. Bij dat laatste krijgen IT-afdelingen de wind in de rug Ik denk dat we volgend jaar, als gevolg van de BYOD trend, in ieder geval één high profile security ramp zien."
  2. 'Slim' Campus LAN. "De groei van smartphone- en tabletgebruik onder consumenten en de explosie die te verwachten is in het gebruik van Unified Communications (een verdrievoudiging tot 2015) zal de bedrijfsnetwerken onder druk zetten. 2012 wordt dan ook het jaar van de “slimme” campus. Legacy-omgevingen zullen niet in staat zijn om te gaan met de enorme druk. High-performance-applicaties zoals video streaming, IPTV, real-time beeld overdracht en leren op afstand zullen hiervan te lijden hebben; productiviteit, opbrengsten, en merkreputatie zullen verslechteren. Ik voorspel dat we in de zomer van 2012 zullen gaan zien dat enterprise-class kenmerken tegen een betaalbare prijs worden geïntroduceerd in Campus LAN-oplossingen."
  3. Opkomst van 'Cloud Service Revenue'. "In 2011 zagen wij organisaties langzaam verhuizen naar de cloud en dit zal ook in 2012 zo blijven. Maar ook een nieuwe manier om inkomsten te genereren is in opkomst. In de huidige economie proberen steeds meer bedrijven het rendement van hun datacenter omgeving te verhogen door clouddiensten als extra inkomstenbron aan te bieden. Deze bedrijven moeten, willen zij een speler in deze ontluikende markt worden, wel over de juiste datacenterarchitectuur beschikken; een gevirtualiseerde, op Ethernetfabric gebaseerde, betrouwbare netwerkstructuur waarmee de strikte SLA’s gehaald worden. Ik voorspel dat er slachtoffers gaan vallen als gevolg van providers die te snel geld willen verdienen."
  4. Grotere commoditization. "Hardware wordt minder belangrijk door het voortschrijden van servervirtualisatie. Traditionele (enterprise) klanten zullen wij minder gaan zien en bedrijven zullen zich gaan wenden tot gevirtualiseerde of zelfs hosted omgevingen die, door de lagere aanschafkosten van hardware, de 'total cost of ownership' zullen verlagen. Bedrijven die dit op een juiste manier doen zullen hier de vruchten van plukken, maar ze zullen ervoor moeten zorgen dat het fundament van het netwerk, waarop alle virtuele omgevingen draaien, hiervoor wel geschikt is. Er zullen vele problemen ontstaan als dit niet het geval is."
  5. Dataverbruik neemt nog meer toe. "2011 Was het jaar waarin 'Big Data' de krantenkoppen haalde. Deze trend zal ook in 2012 onverminderd doorgaan. De afgelopen vijf jaar zijn we overspoeld met nieuwe manieren om data te genereren, te consumeren en op te slaan. In 2011 verbruikte de gemiddelde smartphonegebruiker 15 Megabyte per dag, dit zal gaan groeien tot 1 Gigabyte in 2020. Als consumenten zullen we de netwerk- en storagemiddelen hierdoor enorm belasten. Bedrijven zullen moeten kijken naar innovatieve oplossingen om het netwerk te stabiliseren en deprestaties te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen en competitief te blijven. Diegenen die deze trend negeren komen voor grote problemen te staan. Wij zullen hier waarschijnlijk één of twee voorbeelden van gaan zien!

En tot slot ... 2012 is het jaar van FABRIC

"Holistische datacenter fabrics - van de storage-omgeving tot en met het Ethernet-netwerk – worden de grote trend in 2012. Al mijn vorige voorspellingen zijn gebaseerd op dit laatste punt. Voortbouwend op het succes van de early adopters die de vruchten hebben geplukt van platte, betrouwbare, high-performance netwerken die het beheer vereenvoudigen en de flexibiliteit van de onderneming doen toenemen, voorspel ik dat op fabric gebaseerde architecturen de heersende norm worden. Deze trend zal de kijk op het datacenterontwerp fundamenteel veranderen. Het netwerk is immers het hart en de longen van de moderne, zakelijke onderneming. Zonder het netwerk zouden eenvoudige, voor iedereen, vanzelfsprekende handelingen zoals het verzenden van een e-mail of het hebben van toegang tot een document, onmogelijk zijn. Fabrics zullen een revolutie op het gebied van netwerkontwerp veroorzaken en zullen het landschap van de netwerken voor altijd veranderen."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in