Beheer

Security
Broadcom

Broadcom verkoopt services-tak Symantec aan Accenture

Cyber Security Services moet van Accenture Security 'allesomvattend' portfolio maken.

Broadcom © Cmglee/Wikimedia Commons Cmglee
8 januari 2020

Cyber Security Services moet van Accenture Security 'allesomvattend' portfolio maken.

Accenture heeft een deel van Symantec overgenomen van Broadcom. Het gaat om de Cyber Security Services-afdeling, dat zich onder meer richt op dreigingsmonitoring en incident response. De rest van de Enterprise Security Business van Symantec blijft wel in handen van Broadcom, die deze divisiein augustus overnam. 

Accenture maakt de acquisitie bekend in een persbericht. Na de overname moet de afdeling onderdeel worden van Accenture Security, dat hiermee "één van de leidende aanbieders van managed security services" moet worden. Welk bedrag voor Cyber Security Services wordt neergeteld, is niet bekendgemaakt.

"Cybersecurity is voor alle organisaties één van de meest kritieke bedrijfsvereisten geworden, ongeacht in welke industrie ze zitten of wat hun geografische locatie is", aldus Accenture-CEO julie Sweet. "Met de toevoeging van de Cyber Security Services-afdeling van Symantec biedt Accenture Security één van de meest allesomvattende managed services voor wereldwijde bedrijven om cybersecurity-dreigingen voor hun bedrijven te detecteren en te beheren."

Cyber Security Services biedt diverse diensten aan, waaronder wereldwijde dreigingsmonitoring en -analyse, industrie-specifieke threat intelligence en incident response. De afdeling heeft een netwerk van zes security operation centers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Singapore en Japan. Naar verwachting is de overname van de Cyber Security Services-afdeling in maart 2020 afgerond.

Wat houdt Broadcom over?

Broadcom betaalde in augustus 2019 10,7 miljard dollar voor de enterprise-divisie van Symantec, waarmee het ook de naam in handen kreeg. Daarmee kreeg Broadcom een sterkere positie op de softwaremarkt.

Broadcom houdt na deze verkoop aan Accenture de rest van de Enterprise Security-afdeling van Symantec over. Deze afdeling bestaat verder nog uit beveiligingssoftware voor diverse doeleinden, zoals de cloud en endpoints. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.