Beheer

Security
Broadcom krijgt naam Symantec in handen

Broadcom krijgt naam Symantec in handen

De chipmaker koopt de zakelijke divisie van het antivirusbedrijf, consumententak krijgt andere naam.

© Symantec
12 augustus 2019

De chipmaker koopt de zakelijke divisie van het antivirusbedrijf, consumententak krijgt andere naam.

Broadcom koopt de Enterprise Security Business van Symantec. De twee partijen hebben daartoe een overeenkomst bereikt. De chipmaker betaalt 10,7 miljard dollar voor de divisie van de beveiliger. Door de overname krijgt Broadcom de naam Symantec in handen.

Er gingen al een tijdje geruchten dat Broadcom interesse had in Symantec. Het zou dan gaan om de aankoop van het hele bedrijf, maar dat ging niet door omdat Symantec een te hoge prijs zou vragen. Afgelopen weekend werd de deal bekend gemaakt. De partijen verwachten dat de overname in het eerste kwartaal van volgend jaar is afgerond.

Broadcom noemt de overname de volgende logische stap na de overname van CA Technologies vorig jaar. “Overnames hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in onze groeistrategie”, aldus CEO Hock Tan, van Broadcom.

Symantec mag de naam Symantec niet meer gebruiken. De consumententak van het bedrijf, die onder de naam Norton Lifelock producten verkoopt, moet daarom op zoek naar een andere naam.

De chipmaker wilde ook samengaan met concurrent Qualcomm, maar die overname ging niet door. Qualcomm verzette zich hevig tegen de overname. Daarnaast vond het Amerikaanse overheidsorgaan CFIUS dat de overname gevaren zou opleveren de Amerikaanse staatsveiligheid. President Donald Trump volgde dat advies en verbood de overname.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.