Innovatie & Strategie

Security
Symantec hq

'Symantec/Broadcom staat op losse schroeven'

Broadcom zou afzien van 'te duur' Symantec.

© Symantec
16 juli 2019

Broadcom zou afzien van 'te duur' Symantec.

De geplande overname van securitybedrijf Symantec door chipproducent Broadcom gaat volgens ingewijde bronnen toch niet door. Symantec zou een te hoge vraagprijs hanteren, waardoor de beoogde koper interesse heeft verloren. Broadcom heeft eind vorig jaar de Amerikaanse IT-firma CA Technologies ingelijvd, waarbij ook security in het portfolio zit. Eerder is echter een voorgenomen samengaan met concurrent Qualcomm afgeketst.

De aandelenmarkten hebben al gereageerd op de berichten over het waarschijnlijke niet-doorgaan van deze nieuwste Broadcom-deal. De beurskoers van overnamedoel Symantec is flink gedaald (met 12 procent), terwijl die van Broadcom licht is gestegen (met 1,7 procent), zo constateert The Register. Het nieuws dat de overname niet doorgaat komt van ingewijde bronnen van de Amerikaanse tv-zender CNBC.

Onderzoek vóór overname

Zij melden dat Symantec zichzelf niet wil verkopen aan Broadcom voor minder dan 28 dollar per aandeel. De koper heeft in het beginstadium van de onderhandelingen aangegeven dat het net boven die prijs zou willen betalen; namelijk 28 dollar en 25 cent per aandeel. Na uitvoering van een overname-onderzoek (due diligence) is dit echter gezakt naar een bedrag ergens onder de 28 dollar.

Toen begin deze maand naar buiten kwam dat Broadom op het punt stond om Symantec te kopen, leek die deal ter waarde van 15 miljard dollar zo goed als rond. Dat blijkt nu toch niet het geval te zijn. Symantec zit momenteel zonder vaste CEO en heeft de adfgelopen acht jaar maar liefst vijf CEO's zien opstappen. Hardwarebedrijf Broadcom is er op uit om zichzelf een positie te veroveren in de markt voor software, waarbij hogere marges het eigenlijke doel zijn.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.