Overslaan en naar de inhoud gaan

Broadcom capituleert, Qualcomm wint

De beslissing van Broadcom om de strijdt om Qualcomm op te geven, volgt op een decreet van president Donald Trump, die een dag eerder de grootste overname in de technologiesector ooit blokkeerde vanwege mogelijke gevaren voor de Amerikaanse staatsveiligheid.
© Cmglee/Wikimedia Commons
Cmglee/Wikimedia Commons

Qualcomm verzette zich hevig tegen een overname door Broadcom. Een van de grootste struikelblokken daarbij was de hoogte van het bod. Qualcomm, dat zelf bezig is met de overname van het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors, vond het meest recente overnamevoorstel ter waarde van 117 miljard dollar te laag.

Trump volgde het advies van het Amerikaanse overheidsorgaan CFIUS, dat overnames door buitenlandse bedrijven onderzoekt. Broadcom is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, maar is in Singaporese handen. Wel is Broadcom van plan zich weer formeel in de VS te vestigen. Broadcom laat weten die verhuizing voort te zetten.

Qualcomm wees biedingen Broadcom af

Broadcom deed in november voor het eerst een bod op Qualcomm. Dat bod werd snel naar de prullenbak verwezen. Na een later bod gingen de partijen wel in gesprek, maar een akkoord leek nog niet nabij.

Broadcom probeerde ondertussen steun te krijgen voor de overname van aandeelhouders van Qualcomm. Ook wilde het bedrijf zijn invloed en daarmee de kansen op een succesvolle overname vergroten door meerdere kandidaten naar voren te schuiven voor belangrijke functies bij Qualcomm. Daar zou op een aankomende aandeelhoudersvergadering over kunnen worden gestemd, maar de kandidaten zijn nu door Broadcom teruggetrokken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in