Overslaan en naar de inhoud gaan

Broadcom krijgt naam Symantec in handen

Broadcom koopt de Enterprise Security Business van Symantec. De twee partijen hebben daartoe een overeenkomst bereikt. De chipmaker betaalt 10,7 miljard dollar voor de divisie van de beveiliger. Door de overname krijgt Broadcom de naam Symantec in handen.
Symantec World Headquarters
© Symantec
Symantec

Er gingen al een tijdje geruchten dat Broadcom interesse had in Symantec. Het zou dan gaan om de aankoop van het hele bedrijf, maar dat ging niet door omdat Symantec een te hoge prijs zou vragen. Afgelopen weekend werd de deal bekend gemaakt. De partijen verwachten dat de overname in het eerste kwartaal van volgend jaar is afgerond.

Broadcom noemt de overname de volgende logische stap na de overname van CA Technologies vorig jaar. “Overnames hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in onze groeistrategie”, aldus CEO Hock Tan, van Broadcom.

Symantec mag de naam Symantec niet meer gebruiken. De consumententak van het bedrijf, die onder de naam Norton Lifelock producten verkoopt, moet daarom op zoek naar een andere naam.

De chipmaker wilde ook samengaan met concurrent Qualcomm, maar die overname ging niet door. Qualcomm verzette zich hevig tegen de overname. Daarnaast vond het Amerikaanse overheidsorgaan CFIUS dat de overname gevaren zou opleveren de Amerikaanse staatsveiligheid. President Donald Trump volgde dat advies en verbood de overname.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in