Innovatie & Strategie

Datamanagement
Chip.

Bosch investeert miljard in chips zelfrijdende auto’s

Fabriek moet voldoende chips produceren voor Bosch, zodat het bedrijf haar positie op de chipmarkt kan handhaven.

20 juni 2017

Fabriek moet voldoende chips produceren voor Bosch, zodat het bedrijf haar positie op de chipmarkt kan handhaven.

Bosch gaat ongeveer 1 miljard euro investeren in een fabriek die onder andere chips voor zelfrijdende auto’s , smart homes en smart city infrastructuur gaat produceren. De fabriek moet in 2019 af zijn en vanaf 2021 silicium voor chips gaan produceren. Dat meldt TechCrunch.

De fabriek moet een hoeveelheid chips produceren die groot genoeg is om ervoor te zorgen dat Bosch haar positie op de chipmarkt kan handhaven. Automakers verplaatsen hun expertise steeds meer richting mobiliteitsplatforms en aangesloten diensten. Volgens Bloomberg is Bosch geen groentje op de chipmarkt: het bedrijf voorziet al 40 jaar in chips voor auto’s en smartphones.

Intel

De nieuwe fabriek wordt ook ingezet voor het produceren van chips die wat traditionelere functies verzorgen. Deze chips zorgen ervoor dat de airbags werken, de informatie op het dashboard juist wordt weergegeven en voor de verbondenheid van mobiele apparaten in de auto.

Ook Qualcomm en Intel zijn in de race om zichzelf te vestigen als belangrijkste leverancier van chips voor zelfrijdende auto’s. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.