Overslaan en naar de inhoud gaan

AWS biedt gratis cloudcursussen aan

Cloudgigant AWS gaat tot 2025 29 miljoen mensen helpen om hun technische vaardigheden te ontwikkelen met gratis trainingen. Het gaat om het (om)scholen naar technische functies of het bijscholen in digitale vaardigheden. AWS gaat hiervoor bestaande programma's intensiveren en nieuwe programma’s opzetten, zegt Kamini Aisola, Managing Director Benelux bij AWS in een gesprek met AG Connect. Volgens haar worden er honderden miljoenen dollars in dit initiatief gestoken.
Mac
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

“Onze ambitie is om kennis beschikbaar te maken voor iedereen, waardoor mensen die door verschillende redenen niet kunnen starten aan een IT-carrière dat door onze middelen toch kunnen doen”, zegt Aisola. Maar het gaat verder dan alleen het scholen in technische functies, zegt ze. Het gaat om het voorzien in vaardigheden die nodig zijn in de toekomst. “Dat zijn digitale vaardigheden”, aldus Aisola.

Digitale vaardigheden

AWS heeft al verschillende opleidingsinitiatieven, buiten de gebruikelijke certificeringen voor IT-professionals. Een voorbeeld is het programma Re/start dat samen met TechGrounds wordt aangeboden in Amsterdam. TechGrounds, onderdeel van TechConnect, is een gratis en klassikaal programma dat is bedoeld voor mensen die geen baan hebben of onder hun niveau werken. Het programma bereidt hen voor op een loopbaan in de IT. Dit programma startte een jaar geleden in Amsterdam Osdorp. Volgens Aisola zijn verschillende deelnemers van dit programma al aan de slag als junior cloud engineer of in andere juniorrollen.

Daarnaast worden er naast de bestaande programma, nieuwe programma’s opgezet. Een voorbeeld daarvan is een bibliotheek met vijfhonderd gratis cursussen, interactieve labs en virtuele trainingssessies van een dag. Ook worden leerpaden gecommuniceerd waarmee cursisten beter duidelijk wordt welke opleidingen of certificeringen nodig zijn om een bepaald carrièredoel te behalen.

Voor professionals blijven er de certificeringen, waarbij AWS gratis trainingen en examenvoorbereidingen aanbiedt om mensen te helpen zich voor te bereiden. “Denk bijvoorbeeld aan sessies via Twitch waarbij een cursist vragen kan stellen. Dat doen we nu ook al”, zegt Aisola.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in