Overslaan en naar de inhoud gaan

AWS sluit zich aan bij gratis codeerschool TechGrounds

Jongeren die deelnemen aan de gratis codeerschool TechGrounds kunnen vanaf oktober van dit jaar ook worden opgeleid tot Junior Cloud Operator voor Amazon Web Services (AWS). AWS stelt hiervoor het opleidingsprogramma re/Start aan Techgrounds beschikbaar. Dit fulltime, gratis en klassikaal programma is bedoeld voor mensen die geen baan hebben of onder hun niveau werken voor te bereiden op een loopbaan in de IT.
programmeerles
© Amsterdam Economic Board
Amsterdam Economic Board

TechGrounds startte halverwege 2019 in Amsterdam. Het is een andere naam voor de Brusselse codeerschool, incubator en werkplek Molengeek. Dit initiatief uit de gelijknamige Brusselse wijk geeft bewoners de mogelijkheid een idee uit te werken tot een eigen bedrijf of te leren programmeren. Ongeacht leeftijd, achtergrond, opleiding, geslacht of competentie. Het biedt een laagdrempelige kans om de techwereld in te stromen. Nu kunnen jongeren naast het leren programmeren ook worden opgeleid tot Junior Cloud Operator.

Een van de oprichters Ruben Nieuwenhuis lichtte in juni toe: “Veel techopleidingen en techhubs staan ver af van de jongeren in bijvoorbeeld Amsterdam Nieuw-West of Zaanstad Poelenburg. Er is nog zoveel onbenut potentieel in onze steden en dorpen. Wij willen mensen die de achtergrond niet hebben, of niet het juiste beeld hebben van tech, niet het netwerk of de financiële middelen hebben om een techopleiding te gaan volgen verder helpen.”

Instapniveau

AWS wil met het programma Re/start lokaal talent toegang te bieden tot de nodige cloudvaardigheden en aansluiting te zoeken bij vacatures bij bedrijven. In januari volgend jaar is de eerste groep jongeren klaar voor technische functies op instapniveau, zoals eerstelijnsondersteuning en systeembeheer met een focus op sitebetrouwbaarheid en cloudinfrastructuur.

Studenten krijgen binnen het programma les in zowel technische training als begeleiding op sociaal gebied. Naast het leren van essentiële technische vaardigheden, zoals het opzetten van nieuwe cloudomgevingen en het gebruik van best practices op het gebied van beveiliging en compliance, wordt ook gezorgd dat deelnemers klaar zijn voor een bedrijfscultuur. Daarom worden ze ook getraind in sociale vaardigheden, zoals communicatie, tijdsplanning en samenwerking.

Inmiddels zijn 24 jongeren gestart met het programma. Zij volgen het trainingsprogramma van twaalf weken. Dat zijn jongeren die tot een paar maanden geleden nog geen ervaring hadden met IT, schrijft Kamini Aisola, hoofd van de Benelux-vestiging van AWS in een blog. “Met dit initiatief laten we vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid mensen nieuwe talenten ontwikkelen. Daarnaast trainen we ze in de nieuwste cloudcomputingtechnologieën als voorbereiding op de Nederlandse arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren zien we in Nederland een snelle acceptatie van cloudtechnologie, dit zorgt voor goede carrièremogelijkheden voor diegenen die een toekomst willen opbouwen in IT.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in