Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple's Touch Bar krijgt navolging in Asus' ScreenPad

Pc-producent Asus brengt een nieuw model laptop uit in Nederland waarbij het touchpad is vervangen door een touch-scherm. Dit doet denken aan de omstreden Touch Bar die Apple heeft toegevoegd aan bepaalde modellen MacBook, waar de touch-schermstrook de functietoetsen bovenaan het toetsenbord vervangt. Asus prijst net als Apple de app- en bedieningsmogelijkheden aan van dit mini-touchscreen.
Asus ZenBook Pro 14 (UX480)
© Asus
Asus

De Taiwanese fabrikant van onder meer laptops kondigt de beschikbaarheid van zijn ZenBook Pro 14 (UX480) aan voor de Nederlandse markt. Dit nieuwe model in de lijn van dunne ZenBook-laptops heeft een traditioneel touchpad gecombineerd met een LCD-scherm dat touch-bedieningsmogelijkheden heeft ingebouwd. De maker heeft dit de naam ScreenPad gegeven en benadrukt daarvan de "handige functies die zich intelligent aanpassen aan wat je ook doet".

Als tweede Windows-scherm

De UX480 is uitgerust met Intel i5 of i7-processors van de achtste generatie, met 4 tot 16 GB geheugen. De 15 inch tegenhanger (ZenBook Pro 15) is ook voorzien van de ScreenPad, komt standaard met 16 GB geheugen, en is verkrijgbaar met Core i7- of zelfs i9-processor, van Intels achtste generatie. Naast dun design, minimale randen naast het reguliere touch-scherm, een diversiteit aan moderne plus hedendaagse aansluitingen, en lange batterijduur pronkt Asus met zijn ScreenPad.

Die touchscreen-pad brengt volgens de fabrikant "een revolutie in de manier waarop gebruikers werken en met hun laptop communiceren". Daarbij belicht Asus de nieuwe apps Adobe Sign, Handwriting en SpeechTyper die nieuwe functionaliteit brengen. De Extender-modus voor de ScreenPad verandert de touchpad-met-scherm in een standaard tweede Windows-monitor voor productiviteit op twee schermen. De ScreenPad valt ook te gebruiken als fullscreen optie voor reguliere Windows-apps als de Rekenmachine, Media Player en Agenda.

Asus belicht de nieuwe bedieningsmogelijkheden van zijn ScreenPad:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in