Innovatie & Strategie

Personal Tech
Asus ScreenPad

Apple's Touch Bar krijgt navolging in Asus' ScreenPad

Ook Nederland krijgt Asus-laptop met touchpad als touch-scherm.

© Asus
19 december 2018

Ook Nederland krijgt Asus-laptop met touchpad als touch-scherm.

Pc-producent Asus brengt een nieuw model laptop uit in Nederland waarbij het touchpad is vervangen door een touch-scherm. Dit doet denken aan de omstreden Touch Bar die Apple heeft toegevoegd aan bepaalde modellen MacBook, waar de touch-schermstrook de functietoetsen bovenaan het toetsenbord vervangt. Asus prijst net als Apple de app- en bedieningsmogelijkheden aan van dit mini-touchscreen.

De Taiwanese fabrikant van onder meer laptops kondigt de beschikbaarheid van zijn ZenBook Pro 14 (UX480) aan voor de Nederlandse markt. Dit nieuwe model in de lijn van dunne ZenBook-laptops heeft een traditioneel touchpad gecombineerd met een LCD-scherm dat touch-bedieningsmogelijkheden heeft ingebouwd. De maker heeft dit de naam ScreenPad gegeven en benadrukt daarvan de "handige functies die zich intelligent aanpassen aan wat je ook doet".

Als tweede Windows-scherm

De UX480 is uitgerust met Intel i5 of i7-processors van de achtste generatie, met 4 tot 16 GB geheugen. De 15 inch tegenhanger (ZenBook Pro 15) is ook voorzien van de ScreenPad, komt standaard met 16 GB geheugen, en is verkrijgbaar met Core i7- of zelfs i9-processor, van Intels achtste generatie. Naast dun design, minimale randen naast het reguliere touch-scherm, een diversiteit aan moderne plus hedendaagse aansluitingen, en lange batterijduur pronkt Asus met zijn ScreenPad.

Die touchscreen-pad brengt volgens de fabrikant "een revolutie in de manier waarop gebruikers werken en met hun laptop communiceren". Daarbij belicht Asus de nieuwe apps Adobe Sign, Handwriting en SpeechTyper die nieuwe functionaliteit brengen. De Extender-modus voor de ScreenPad verandert de touchpad-met-scherm in een standaard tweede Windows-monitor voor productiviteit op twee schermen. De ScreenPad valt ook te gebruiken als fullscreen optie voor reguliere Windows-apps als de Rekenmachine, Media Player en Agenda.

Asus belicht de nieuwe bedieningsmogelijkheden van zijn ScreenPad:

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.