Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apples Touch Bar is in principe dood'

'The life and death of the Touch Bar'. Een simpele, maar effectieve titel voor een blog waarin Chuq von Rospach uiteenzet, waarom de Touchbar die Apple vorig jaar met de nodige fanfare introduceerde, geen toekomst heeft.

Von Rospach is sinds de jaren tachtig actief in Silicon Valley. Hij heeft bij verschillende 'grote namen' gewerkt, zoals Sun Microsystems en Cisco. En ook 17 jaar bij Apple.

Inspiratie voor zijn overwegingen rond de Touch Bar kreeg Von Rospach, toen hij een iMac 5K kocht. De 13 inch MacBook Pro die hij afgelopen herfst kocht, verloor daarmee zijn rol als zijn belangrijkste computer. En daarmee nam Von Rospach afscheid van de Touch Bar en TouchID, want de iMac bevat die voorzieningen niet.

Toen hij daarover begon na te denken, realiseerde Von Rospach zich dat hij TouchID en de Touch Bar helemaal niet miste. Wat TouchID betreft: daar ziet hij het voordeel wel van, maar de extra's die dat biedt zijn goeddeels te ondervangen met een wachtwoordmanager. Met een iets betere integratie met de iWatch zou Apple ook de laatste gaatjes dichten. En met de verwachte vervanging van TouchID door gezichtsherkenning in de iPhone 8 is de toekomst van deze authenticatietechnologie toch al ongewis, stelt Von Rospach.

Touch Bar lost geen problemen op

Wat de Touch Bar betreft: die technologie lost maar weinig problemen op waar we echt mee zitten. En dat zal niet verbeteren als Apple de Touch-Barfunctie niet uitbreidt naar andere productlijnen. Als de functie alleen te vinden is op een paar duurdere modellen uit zijn laptoplijn, zullen ontwikkelaars er niet warm voor lopen. Dat Apple de Touch Bar eerder dit jaar niet introduceerde op de iMacs wekt de indruk, dat Apple zelf ook niet goed weet wat het ermee wil.

Wellicht dat Apple nog een verrassing in petto heeft, maar waarschijnlijk zal Apple de Touch Bar in volgende annonceringen in de MacBook-lijn een veel minder prominente rol geven, voorspelt Von Rospach.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in