Innovatie & Strategie

Personal Tech
Luca Maestri

Apple stelt introductie nieuwe iPhone 'weken' uit door Covid-19

Nieuwe modellen komen niet eind september zoals gebruikelijk.

Luca Maestri © Apple
3 augustus 2020

Nieuwe modellen komen niet eind september zoals gebruikelijk.

Apple heeft in een toelichting op de kwartaalcijfers aangegeven flink in de problemen te zitten met de productie van de nieuwe generatie iPhones.

De oorzaak ligt onder meer bij de toeleveranciers die niet in staat blijken op tijd de benodigde onderdelen te leveren. De Covid-19 pandemie en de anti-discriminatiebetogingen leidden bij Apple CEO Tim Cook tot de constatering: "Dit is een immens uitdagend moment."

Apple SFO Luca Maestri gaf aan dat de introductie van de nieuwe generatie iPhones enkele weken later komt dan gebruikelijk. De afgelopen jaren organiseerde Apple eind september een evenement voor de onthulling van de nieuwe modellen, die dan enkele weken later beschikbaar kwamen, ruim op tijd voor de start van het cadeauseizoen.

Beursgenoteerde ondernemingen moeten in de Verenigde Staten aangeven wanneer zij aanwijzingen hebben van verstoringen in bedrijfsprocessen die een effect kunnen hebben op de beurskoers. De waarschuwing komt op een bijzonder moment nu Apple juist de koppositie als bedrijf met de hoogste beurswaarde ter wereld heeft overgenomen van het Saoedische Aramco.

Problemen in de keten

Een vergelijkbare waarschuwing kwam eerder van Qualcomm dat niet in staat blijkt zijn 5G-modems op tijd in voldoende hoeveelheden uit te leveren. Qualcomm meldde daarbij dat dit mogelijk kan leiden tot vertraging van een 5G-topmodel smartphone. Zonder het bedrijf expliciet te noemen zou deze opmerking kunnen slaan op de problemen die Apple nu noemt. Maar Venturebeat suggereert dat de vertraging te maken kan hebben met problemen die zich hebben voorgedaan bij de laatste tests van de modellen, waarbij ze door een selecte groep mensen in het dagelijks leven worden gebruikt. Die mogelijkheden om die tests uit te voeren waren door de Covid-19-beperkingen lastiger uit te voeren.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.