Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple stelt introductie 5G iPhone uit'

De introductie van een nieuwe iPhone die geschikt is voor 5G-netwerken laat mogelijk langer op zich wachten.
Apple Store Amsterdam
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Apple denkt erover om die introductie enkele maanden uit te stellen, schrijft zakenblad Nikkei op basis van ingewijden.

De reden voor het mogelijke uitstel is de uitbraak van het coronavirus. Het gebruikelijke schema van Apples productontwikkeling wordt daardoor verstoord. Normaal gesproken komen nieuwe iPhones in september uit.

Mogelijk heeft de pandemie ook gevolgen voor de vraag naar mobiele telefoons en dat komt Apple niet goed uit, analyseert Nikkei op basis van een van de bronnen: "Apple moet zorgen dat de eerste 5G iPhone een hit is". Apple loopt immers al een jaar achter met de introductie van een 5G-model. Zijn grootste concurrenten Samsung en Huawei hebben al 5G-geschikte modellen op de markt. Apple zou daarom groots inzetten op de eerste 5G-iPhone. Er zouden volgens de bronnen van Nikkei vier verschillende varianten in de pijplijn zitten en Apple zou producenten zoals Foxconn hebben opgedragen in totaal dit jaar nog meer dan 100 miljoen exemplaren te produceren. Een definitief besluit over het uitstel van de introductie zou uiterlijk in mei worden genomen.

Productie iPhones in India gestaakt

Gisteren werd ook bekend dat de iPhone-fabrieken van producenten Foxconn en Wistron in India hun prductie hebben stilgelegd. De reden is de nationale lockdown door de Indiase overheid tegen de coronacrisis. Beiden Taiwanese bedrijven assembleren in India voornamelijk oudere modellen van de iPhone. Apple heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen.

De Indiase premier Narendra Modi heeft een landelijke lockdown bevolen tot 14 april om zo de verspreiding van het coronavirus in het land tegen te gaan. Daardoor worden 1,3 miljard mensen in India geraakt.

Apple heeft een kantoor in de stad Hyderabad, waar duizenden mensen werken aan kaarten voor het bedrijf. Zij worden ook geraakt door de maatregelen van de overheid.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in