Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Microsoft mag TikTok overnemen van Trump

Kort nieuws van vandaag.

3 augustus 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Apple weer duurste bedrijf ter wereld

NYSE
NYSE - CC BY 2.0 - Flickr.com - Christine Puccio

Apple heeft vrijdag het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco tijdelijk afgelost als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Aandelen van de iPhonemaker werden in New York tot 7,1 procent meer waard nadat het bedrijf recordcijfers had overlegd. Daarmee steeg de beurswaarde van Apple naar 1765 miljard dollar, net iets meer dan Saudi Aramco, dat in december naar de beurs in Riyad ging.

Voor die beursgang streed Apple met Microsoft om de titel van waardevolste beursgenoteerde bedrijf. Saudi Aramco was bij de beursgang echter 1,7 biljoen, of 1700 miljard, dollar waard en dat was destijds veel meer dan het techbedrijf.

Het olieconcern steeg qua waarde daarna door naar 2 biljoen dollar, maar door de coronavirus zakte de olieprijs en ook de beurskoers. Een door Saudi-Arabië begonnen prijzenoorlog zette de olieprijzen verder onder druk. Ten opzichte van eind december is een aandeel Saudi Aramco 6,4 procent in waarde gedaald.

Apple daarentegen kent een uitstekend jaar. Ieder kwartaal presteerde het bedrijf beter dan de verwachtingen van analisten en de beurskoers is sinds begin dit jaar haast 40 procent gestegen. Analisten hebben al de verwachting uitgesproken dat de iPhonemaker binnenkort meer dan 2 biljoen dollar waard zal zijn. (ANP)

 


Microsoft mag TikTok overnemen van Trump

Donald Trump
Donald Trump - CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Gage Skidmore

Microsoft heeft van de Amerikaanse president Donald Trump toch de gelegenheid gekregen om de onderhandelingen over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok af te ronden.

"Na een gesprek tussen Microsoft CEO Satya Nadella en President Trump, is Microsoft bereid om de gesprekken voort te zetten om een aankoop van TikTok in de Verenigde Staten te onderzoeken," zei het bedrijf zondagavond (lokale tijd) in een verklaring.

Vrijdag had Trump nog gezegd de app te willen verbieden en zei ook dat hij tegen de overnamedeal is. De onderhandelingen tussen Microsoft en ByteDance, de Chinese internetgigant die TikTok bezit, zouden in een vergevorderd stadium verkeren.

Trump vreest dat ByteDance via de populaire app informatie over Amerikaanse burgers doorspeelt aan de Chinese overheid. Zelf heeft het bedrijf dat ontkend. Tegen verslaggevers zei Trump dat hij TikTok op korte termijn wil verbieden middels een presidentieel bevel of een economische noodwet.

Eerder meldde persbureau Bloomberg aan de hand van ingewijden dat Trump via een order ByteDance juist wilde dwingen zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen.

Zowel Microsoft als TikTok probeerde al meer informatie van het Witte Huis te krijgen over de vervolgstappen rond de app. Verschillende Amerikaanse media meldden dat ByteDance bereid is het volledige Amerikaanse deel van het bedrijf te verkopen om een verbod op TikTok af te wenden. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.