Beheer

Cloud
iCloud

Apple past iCloud aan op Windows 10-compatibiliteit

Apple heeft de conflicten met de Oktober Update opgelost.

© Apple
28 november 2018

Apple heeft de conflicten met de Oktober Update opgelost.

Apple heeft gisteren versie 7.8.1 van iCloud for Windows uitgebracht. Die moet een einde maken aan installatie- en synchronisatieproblemen in combinatie met de Windows 10 Oktober Update.

De afgelopen weken kwamen verschillende problemen met iCloud for Windows naar boven, meldde 9to5Mac. Wie de Windows 10 Oktober Update al had geïnstalleerd en probeerde iCloud for Windows (opnieuw) te installeren, liep tegen foutmeldingen en een vastlopende installatie aan. Wie iCloud for Windows al had geïnstalleerd en daaroverheen de Oktober Update uitvoerde, kreeg problemen met het synchroniseren van bestanden en andere bugs.

Selectieve blokkade

Apple en Microsoft waren er na de eerste meldingen snel bij met een erkenning van de problemen. Microsoft liet vanaf dat moment de Windows Update-routine checken of er een iCloud-installatie op de machine aanwezig is. In dat geval werd de update-routine afgebroken.

Apple waarschuwde op zijn supportsite dat de versies tot en met 7.8.0 - tot dan toe de meest recente versie - niet compatibel waren met de Oktober-update. Met het uitbrengen van de 7.8.1-versie moet de interactie met Windows 10 weer op orde zijn. De Apple-supportsite is daarop aangepast.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.