Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple koopt AR-bedrijf Metaio

Beide bedrijven doen nogal geheimzinnig over de transactie. Apple zelf wil niet meer kwijt dan "dat er geregeld kleine bedrijven worden opgekocht". Metaio aat op zijn website weten dat de verkoop van producten wordt gestaakt en dat er geen nieuwe abonnementen kunnen worden afgesloten. Medio dit jaar wordt ook de helpdesk gesloten.
Metaio

Techniek

Metaio maakt software waarmee camerabeelden herleid kunnen worden naar een bepaalde geografische locatie. Daarmee kan informatie over die locatie worden opgeroepen. Simpel gezegd, wie een foto maakt van de Eiffeltoren maakt daarmee kenbaar dat hij in Parijs staat en ook op welke plek. De achterliggende software kan die gegevens gebruiken om meer info te geven over de toren zelf, maar ook over restaurantjes in de buurt.

Tegen Google?

Waarnemers in de VS denken dat Apple zich wapent tegen Google, dat ook steeds actiever wordt op dit gebied. Op de IO-conferentie toonde Google bijvoorbeeld een virtual reality toepassing, compleet met een kartonnen VR-brilletje. De grens tussen AR en VR is dun. Bij AR wordt de echte wereld gekoppeld aan computerdata, bij VR wordt computerdata gebruikt om een 'echte wereld' te scheppen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in