Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple-ingenieurs voor zelfrijdende auto vertrekken

Apple heeft indirect berichten bevestigd dat het ingenieurs, developers en designers ontslaat die betrokken zijn bij het geheime project voor autonome auto's. Dit zogeheten Project Titan ziet nu 190 werknemers vertrekken, blijkt uit officiële documenten die de iPhone-maker heeft ingediend bij de Californische overheid. De eerdere berichten gingen over meer dan 200 medewerkers aan het AI-gebaseerde Project Titan.
Apple HQ, Apple Park
© Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Het nu officieel bekend geworden aantal van 190 ontslagen Apple-werknemers betreft posities in de Californische steden Santa Clara en Sunnyvale. Het is mogelijk dat er meer mensen elders ook zijn getroffen door Apple's herziening - of mogelijk zelfs schrappen - van zijn ontwikkelproject voor zelfrijdende auto's. Een brief aan het California Employment Development Department maakt gewag van de 190 ontslagen in die Amerikaanse staat.

Nieuw aan het stuur

Een Apple-woordvoerder heeft tegenover de San Francisco Chronicle bevestigd dat het om dezelfde ontslagen gaat als die eind vorige maand in het nieuws kwamen. Toen wisten insiders aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC te vertellen dat het team voor Titan een grote groep mensen verloor. Dit nadat voormalig Apple- en Tesla-topman Doug Field juist was teruggekeerd bij Apple, in augustus. Field ging daarbij aan Project Titan werken samen met Apple-hardwareveteraan Bob Mansfield.

Deze relatief nieuwe leiding voor de Titan-groep zou de reden zijn voor de ontslagen nu. Het merendeel van de 190 vertrekkende Apple-werknemers bestaat uit ingenieurs. Daaronder 38 engineering program managers, 33 hardware-ingenieurs, 31 product design engineers en 22 software-ontwikkelaars. Zijn treden per 16 april uit dienst, blijkt uit de paperassen die Apple heeft ingediend bij de Californische overheid.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in