Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Apple HQ

Apple-ingenieurs voor zelfrijdende auto vertrekken

Apple-paperassen bevestigen ontslagen bij ontwikkeltak voor zelfrijdende auto.

Apple Campus 2 © Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Norman Foster
28 februari 2019

Apple-paperassen bevestigen ontslagen bij ontwikkeltak voor zelfrijdende auto.

Apple heeft indirect berichten bevestigd dat het ingenieurs, developers en designers ontslaat die betrokken zijn bij het geheime project voor autonome auto's. Dit zogeheten Project Titan ziet nu 190 werknemers vertrekken, blijkt uit officiële documenten die de iPhone-maker heeft ingediend bij de Californische overheid. De eerdere berichten gingen over meer dan 200 medewerkers aan het AI-gebaseerde Project Titan.

Het nu officieel bekend geworden aantal van 190 ontslagen Apple-werknemers betreft posities in de Californische steden Santa Clara en Sunnyvale. Het is mogelijk dat er meer mensen elders ook zijn getroffen door Apple's herziening - of mogelijk zelfs schrappen - van zijn ontwikkelproject voor zelfrijdende auto's. Een brief aan het California Employment Development Department maakt gewag van de 190 ontslagen in die Amerikaanse staat.

Nieuw aan het stuur

Een Apple-woordvoerder heeft tegenover de San Francisco Chronicle bevestigd dat het om dezelfde ontslagen gaat als die eind vorige maand in het nieuws kwamen. Toen wisten insiders aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC te vertellen dat het team voor Titan een grote groep mensen verloor. Dit nadat voormalig Apple- en Tesla-topman Doug Field juist was teruggekeerd bij Apple, in augustus. Field ging daarbij aan Project Titan werken samen met Apple-hardwareveteraan Bob Mansfield.

Deze relatief nieuwe leiding voor de Titan-groep zou de reden zijn voor de ontslagen nu. Het merendeel van de 190 vertrekkende Apple-werknemers bestaat uit ingenieurs. Daaronder 38 engineering program managers, 33 hardware-ingenieurs, 31 product design engineers en 22 software-ontwikkelaars. Zijn treden per 16 april uit dienst, blijkt uit de paperassen die Apple heeft ingediend bij de Californische overheid.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.