Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple geeft bij hoge uitzondering korting op Chinese iPhones

Apple geeft bij hoge uitzondering korting op iPhones en aanverwante producten voor de telefoons. Maar alleen in China. Kopers krijgen korting van 29 juli tot en met 1 augustus, en voorafgaand aan de lancering van nieuwe telefoontoestellen in september. Apple staat erom bekend zelden kortingen te geven.
Apple in Shanghai
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Het concern schaaft tot 600 yuan, omgerekend bijna 90 euro, van de verkoopprijs af van de bestverkopende iPhone-13 Pro-modellen, valt te lezen in een aankondiging op de website. Behalve telefoons komen ook bepaalde AirPods-oortjes en Apple Watch-horloges in de uitverkoop.

Overgebleven voorraden

Met de kortingen probeert Apple waarschijnlijk spullen kwijt te raken uit de overgebleven voorraden die zijn ontstaan omdat Chinezen door de lockdowns niet hebben kunnen winkelen. De Chinese economie heeft een klap gehad van nieuwe lockdowns in bijvoorbeeld Shanghai en Beijing als gevolg van het coronavirus.

In het tweede kwartaal, toen China nog volop last had van lockdowns, daalde het aantal verkochte smartphones wereldwijd met zo'n 9 procent, becijferde onderzoeksbureau Canalys. Dat kwam onder meer door verminderde vraag van consumenten, inflatie en problemen in de bevoorradingsketen. Chinese bedrijven hadden daar het meeste last van, zoals smartphonemakers Xiaomi en Oppo. Bij Apple daarentegen steeg in juni volgens nationale statistieken het aantal telefoons dat het bedrijf aan winkels en klanten leverde.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in