Overslaan en naar de inhoud gaan

App-bèta's uit te proberen in Windows 10

Microsoft brengt in de nieuwste proefversie van Windows 10 de optie om individuele apps alvast uit te proberen terwijl ze nog in ontwikkeling zijn. Het nu gelaneerde Windows App Preview Program is een opt-in keuze voor Windows Insiders.
verse installatie
© Microsoft
Microsoft

Gebruikers van Windows 10 die zich hebben aangemeld voor het Insider-testprogramma van Microsoft kunnen er nu voor kiezen om apps ook in vroege staat op hun systemen te krijgen. Informatie hierover is afgelopen weekend al uitgelekt. Nu maakt Microsoft het officieel bekend en legt daarbij uit dat het alvast uitproberen van app-bèta's een keuze is voor Windows Insiders.

Microsoft-apps uitproberen

Zij kunnen er dan per app voor kiezen om previews uit te proberen en hoeven niet met hun hele Windows-installatie in de 'snelste' testring te zitten. Microsoft brengt proefversies van Windows 10 uit in verschillende 'trajecten' (rings genaamd) die elk in een ander tempo de nieuwste verbeteringen brengen - en daarmee in verschillende mate (in)stabiel kunnen zijn.

Testers kunnen middels de nieuwe opt-in mogelijkheid previews krijgen van Microsofts eigen apps, die het meebrengt met Windows 10. Dit zijn: de Feedback Hub, Microsoft Photos, Microsoft Sticky Notes, Microsoft Tips, Paint 3D, Windows Alarms & Clock, Windows Calculator, Windows Camera, Windows Mixed Reality Viewer en Windows Voice Recorder. Naast de opt-in knop is er ook een 'Leave preview' knop, meldt ZDnet.

Eerste Redstone 5 preview

Dit zogeheten Windows App Preview Program is onthuld helemaal onderaan de aankondiging van twee nieuwe testbuilds van Windows 10. De ene is een verdere verfijning van de eerstkomende release (met de codenaam Redstone 4), terwijl de andere het debuut is van de daarop volgende versie (codenaam Redstone 5). Laatstgenoemde moet komende herfst uitkomen. De Fall Creators Update (Redstone 3) is de release van Windows 10 die nu in algemeen gebruik is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in