Development

Infrastructuur
Windows in aanbouw

Windows 10 testen niet meer exclusief voor 'Insider'

Ook met een reguliere Windows 10 licentie kan geïnteresseerde op per app-basis functies uitproberen.

© Microsoft
12 februari 2018

Ook met een reguliere Windows 10 licentie kan geïnteresseerde op per app-basis functies uitproberen.

Microsoft denkt na over mogelijkheden om ook mensen die zich niet hebben ingeschreven voor het bètatestprogramma Insider gelegenheid te bieden nieuwe functies in Windows 10 voor de officiële introductie uit te proberen

De nieuwssite Thurrott.com kwam met het nieuws en Brandon LeBlanc, senior program manager van het Windows Insider team heeft dit inmiddels bevestigd. Het idee is echter nog in ontwikkeling.

Doel van de aanpassing van het testprogramma is het verlagen van de drempel om mee te doen. Microsoft richt zich met de vernieuwing op mensen die wel geïnteresseerd zijn in het uitproberen van specifieke nieuwe functies, maar geen zin hebben hun pc te voorzien van een bètaversie van het hele besturingssysteem om mee te kunnen doen aan de tests.

Nog veel onduidelijkheden

Hoe het distributieproces van de test-apps in zijn werk gaat is nog niet duidelijk. Ook is onbekend of er een beperking komt aan het aantal deelnemers per app. In de nieuwste bètaversie van Windows 10 zit een aantal apps waarvoor vast testers zijn te interesseren, zoals de camera en de foto-app.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.