Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet te geloven: iTunes komt in de Windows Store

Doorgaans werken ze moeizaam samen, Apple en Microsoft. Maar nu komt dan toch iTunes als app beschikbaar in de Windows Store.
Microsoft Build 2017
© Microsoft
Microsoft

Het bijzondere daaraan is, dat Apple zich moet onderwerpen aan de ontwerpregels die Microsoft stelt. Dat is iets wat zeker bij Apple altijd moeilijk ligt, omdat het heel eigen - en hoge - eisen stelt aan de beleving van klanten van zijn producten.Ook op technisch vlak ligt er vaak wat pijn, omdat Apples platform technisch anders in elkaar steekt dan dat van Microsoft. Maar die verschillen hebben Apple en Microsoft dus weten te overbruggen.

Veel details zijn verder niet vrijgegeven, behalve dan dat de app de volledige iTunes-ervaring zal bieden, inclusief Apple Music en de iTunes Store. De app komt eind dit jaar beschikbaar.

Voor Microsoft is dit een belangrijke annoncering. het is met zijn appwinkel stukken minder succesvol dan concurrenten, ook al omdat het nagenoeg afwezig is in de markt voor mobiele telefonie. iTunes is en gewilde toepassinge, en de toevoeging ervan als app in de Windows Store is dan ook een opsteker voor Microsoft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in