Innovatie & Strategie

Juridische zaken
Amazon

Amazon: Microsoft moet werk voor miljardencontract Pentagon stilleggen

Amazon naar de rechter voor staking werkzaamheden Microsoft. 

© Shutterstock
23 januari 2020

Amazon naar de rechter voor staking werkzaamheden Microsoft. 

Amazon wil dat Microsoft de werkzaamheden voor een Amerikaans defensiecontract van zo’n tien miljard dollar tijdelijk staakt, meldt Reuters. Het gaat om werkzaamheden voor het zogeheten Joint Enterprise Defense Infrastructure-contract (JEDI) dat eind vorig jaar werd toegewezen aan Microsoft. Het project moet ervoor zorgen dat militairen op afstand beter en meer toegang hebben tot data en technologie van Defensie.

Amazon leek voor de opdracht de grote favoriet, maar viel uiteindelijk toch buiten de boot. Amazon heeft nu sterke verdenkingen dat de toewijzing van het  JEDI-contract aan Microsoft niet eerlijk is verlopen. Eind 2019 stapte het bedrijf al naar de rechter om bezwaar aan te tekenen. Mark Esper, topman bij de Amerikaanse Defensie, ontkende eerder dat de aanbesteding oneerlijk zou zijn verlopen.

“We hebben een zittende president die bereid is om zijn minachting voor een bedrijf en de leider van het bedrijf openlijk te delen. Dat maakt het voor bedrijven heel moeilijk om objectieve beslissingen te nemen zonder bemoeienis van een president. Ik denk dat dat heel risicovol is voor het land en de nationale veiligheid. Als het gaat om modernisering van technologieplatformen, het fundament voor veel bedrijven in ons hele land, moet je er zeker van zijn dat deze beslissingen objectief worden genomen”, zei Amazon-baas Jeff Bezos eerder over de zaak.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.