Loopbaan

Carriere
Programmeren

Aantal WW-uitkeringen voor IT'ers stabiliseert

Instroom in de WW neemt wel weer toe. 

19 november 2020

Instroom in de WW neemt wel weer toe. 

Het aantal WW-uitkeringen voor IT'ers is tussen september en oktober nagenoeg gelijk gebleven, blijkt uit cijfers van het UWV. Toch is dat minder goed nieuws dan het lijkt: de instroom in de WW groeide ook iets en de meeste IT'ers verlaten de WW omdat de maximale duur bereikt is.

Na twee maanden met dalingen bleef het aantal lopende WW-uitkeringen voor IT'ers in oktober hangen op 6.064, slechts drie minder dan in september. Ten opzichte van oktober 2019 gaat het om een stijging van 10,1 procent.

De meeste van die uitkeringen zijn voor IT'ers tussen de 27 en 50 jaar oud, namelijk 3.129 stuks. Nog eens 2.491 uitkeringen zijn voor 50-plussers. 

Werkhervatting is lastig

De stabilisering is zoals gezegd niet direct goed nieuws. De instroom in de WW is tussen september en oktober namelijk ook gegroeid: er kwamen 821 uitkeringen bij. Daarmee komt het totaal aantal nieuw toegekende uitkeringen in 2020 op 7.287 uit. Dat is 27,2 procent meer dan in de eerste tien maanden van 2019. 

En ook de uitstroom groeit: in oktober werden 848 uitkeringen stopgezet, tegenover 766 in september. De meeste uitkeringen werden dit jaar echter niet beëindigd vanwege werkhervatting, maar omdat de maximale duur bereikt is. Dat gold in de eerste tien maanden van dit jaar voor 2.901 uitkeringen, ruim 41 procent van het totaal aantal beëindigde uitkeringen in deze periode en 11,7 procent meer dan een jaar eerder.

IT'ers die in de WW komen, lijken daar dus ook weer lastig uit te komen. Slechts 1.836 WW-uitkeringen werden dit jaar stopgezet vanwege werkhervatting. Dat gebeurt het vaakst bij de groep tussen de 27 en 50 jaar oud: in deze leeftijdscategorie konden 1.229 uitkeringen stopgezet worden omdat de ontvangers weer aan het werk gingen. 

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
ICnee-er 16 december 2020 16:24

Dat komt deels door slechte communicatie en presentatie van cijfers. Men geeft aan niemand te kunnen vinden in de markt, maar men doet helemaal niks met de cultuur die bij veel ICT bedrijven heerst als je niet bij je vaste prik blijft. Ik ben bijvoorbeeld weggegaan na een contract voor onbepaalde tijd, toch wil niemand mij meer hebben. Vaak omdat er nog veel interne en externe kandidaten zijn die voorkeur hebben. Maar hoe kan dat in een arbeidskrappe markt. Ook over specialistische kennis valt vaak niks concreets te zeggen. De ene werkt er zo mee en de andere weer zo. Qua betekenis zit er vaak verschil in over stellingen die je mag uiten over technologie of juist moet weten. Dat is vaak heel erg situatieafhankelijk. Tenzij je een certificaten heb bepaald op een zeer hoog niveau en je jezelf een autoriteit op dat gebied mag noemen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.