Loopbaan

Carriere
Mismatch op IT-arbeidsmarkt wordt steeds groter

Mismatch op IT-arbeidsmarkt wordt steeds groter

Werkgever vraagt specifieke, inhoudelijke kennis en kan maar moeilijk aan mensen komen.

© CCO / Pixabay Free-Photos
15 augustus 2019

Werkgever vraagt specifieke, inhoudelijke kennis en kan maar moeilijk aan mensen komen.

Hoewel de IT-arbeidsmarkt al zeer krap is, is de krapte het afgelopen half jaar alleen maar groter geworden. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Er is op dit moment geen andere beroepsgroep waar de krapte zo nijpend is als in de ICT. Werkgevers kunnen vacatures moeilijk vervullen door een gebrek aan vakkennis bij sollicitanten.

“Er is geen andere markt waar de krapte zo groot is als in de ICT-arbeidsmarkt. De krapte blijft aanhouden sinds 2017 en stijgt sindsdien steeds verder. Het blijft voor werkgevers alsmaar moeilijker om de juiste ICT’ers te vinden”, zegt arbeidsmarktadviseur Freek Kalkhoven bij UWV. Ongeveer zeven op de tien ICT-vacatures is moeilijk vervulbaar. Bij andere beroepen is gemiddeld 40 procent van de vacatures moeilijk vervulbaar.

Volgens Kalkhoven is er in de ICT-arbeidsmarkt in sterke mate sprake van een mismatch. Drie op de vier werkgevers zegt dat een gebrek aan vakkennis onder sollicitanten de oorzaak is waarom zij vacatures niet kunnen vervullen. “Er is vooral behoefte aan ICT’ers met specifieke kennis en vaardigheden. Werkgevers zoeken echt inhoudelijke kennis, de vraag naar ICT-adviseurs neemt af en is niet meer zo groot.”

Een voorbeeld dat Kalkhoven noemt is de vraag naar fullstackdevelopers. “Dit is een programmeur die betrokken is bij het hele ontwikkelproces. Daardoor heeft hij kennis van ontwerpen, bouwen, design, testen, monitoren, maar zit ook bij klanten aan tafel. Dit vergt zowel kennis als sociale en communicatieve vaardigheden.”

Veelgevraagde functies

Werkgevers zoeken vooral hoogopgeleide ICT’ers met specifieke kennis. Er is een grote behoefte aan softwareontwikkelaars in specifieke toepassingen en talen, testers, databasebeheerders en analisten en ICT-architecten. Ook securityspecialisten zijn schaars, aldus UWV, omdat de bescherming van gegevens steeds belangrijker wordt. “Het zijn allemaal functies waar je zeer specifieke kennis moet hebben”, zegt Kalkhoven.

Dat er vooral naar hbo’ers wordt gezocht blijkt ook uit de vacatures. In 70 procent van de ICT-vacatures was minimaal hbo als opleidingseis opgenomen. Mbo’ers worden in 20 procent van de gevallen gevraagd en wo’ers in de overige gevallen (10 procent).

Verouderde kennis

De ICT’ers die momenteel in de database van  UWV zitten, hebben waarschijnlijk  verouderde kennis. “Als je als IT’er in de WW komt, kom je er relatief lastig weer uit”, zegt Kalkhoven. Ruim zes op de tien ICT’ers vindt binnen een jaar weer werk. Dat is lager dan het gemiddelde voor alle beroepsgroepen. Vooral ICT’ers boven de 50 jaar of ouder vinden minder vaak binnen een jaar werk (34 procent) dan de gemiddelde 50-plusser in de WW (42 procent). 

De mismatch is de reden dat UWV een aantal programma's heeft om werklozen weer aan het werk te helpen. Zo is er het programma Make IT Work waarin werkgevers samenwerken met gemeenten en hogescholen. 

Ook het aantal regio’s waar de arbeidsmarkt krap is, neemt toe. Begin 2018 waren er 26 regio’s met een krappe arbeidsmarkt en negen met een zeer krappe. Het ging dan vooral in krapte in de steden en regio’s waar veel ICT-bedrijven zitten, zoals Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Amsterdam. Nu, een jaar later, zijn er inmiddels zeventien regio’s met een zeer krappe arbeidsmarkt. Inmiddels zijn er ook een aantal regio’s aan de randen van Nederland, bijgekomen, zoals Groningen, Overijssel en Limburg.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
4
Reacties
Edwin de Jonge - Time to Hire 04 september 2019 10:16

Goede medewerkers vinden en binden is een continue uitdaging, hoog- of laagconjunctuur, in ICT en andere beroepen. Daar is weinig nieuws aan. Waar het misgaat is dat bedrijven denken op dezelfde wijze talent en gekwalificeerde medewerkers binnen te kunnen halen als vroeger. Daar is wel wat veranderd, en dus moeten bedrijven nadenken hoe ze hun recruitment duurzamer inrichten: krijg de goede mensen binnen, en nu al bezig zijn met de werving van medewerkers die je pas over een jaar gaat aannemen. Helaas hebben nog teveel bedrijven niet door dat hier echt een andere aanpak, mindset en vaak ook cultuur nodig is.

Miriam Wesselink 04 september 2019 10:11

Ik ben zelfstandig informatieanalist, en ervaar momenteel weinig vraag naar mijn specialisme. Wat er op informatieanalyse-gebied gevraagd wordt, gaat altijd met de vraag naar andere specialismen, zoals softwareontwikkeling, projectmanagement en dergelijke. Die heb ik niet en die ambieer ik ook niet.

Martijn Broos 02 september 2019 14:39

Een mooie analyse wat er speelt op de arbeidsmarkt voor de ICT.

Echter werkgevers kunnen ook een ralistischere verwachting hebben. Ze vragen een jonge HBO-er met kennis, ervaring en kunde van een 50-jarige.

Zie ook het Buzzword: FullStackDeveloper….Pff, dat is het schaap met 20 poten ipv 5. Commercieel vaardig, helicopterview, maar wel elk detail van de oplossing weten en ooh ja, naast zijn 40+ urige werkweek toch ook maar even up to date blijven met de nieuwste technologieen, filosofieen en regelgevingen. Wees dus realistisch of alle rollen wel in 1 persoon te verenigen zijn.

Gerard van der Kooij 24 augustus 2019 06:16

Uw artikel geeft precies weer wat er in de ICT markt speelt : tekort aan specifieke kennis die specifiek voor de keuzes voor een Technology Stack van 1 bedrijf zijn. Wat is daarvoor de oplossing: mensen bij instroom opleiden. Er zijn geluiden dat ondernemers meer verantwoordelijkheden hebben als alleen de winst te maximeren: neem die verantwoordelijkheid en jammer niet de uw specifieke keuzes door uw buurbedrijf anders gemaakt zijn, waardoor ICT-ers die daar werkten iets anders kunnen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.