Loopbaan

Carriere
Aantal WW-uitkeringen voor IT’ers stabiliseert

Aantal WW-uitkeringen voor IT’ers stabiliseert

Het zou een eerste teken kunnen zijn dat de spanning in de IT-arbeidsmarkt op een hoogtepunt is.

© Shutterstock
16 augustus 2019

Het zou een eerste teken kunnen zijn dat de spanning in de IT-arbeidsmarkt op een hoogtepunt is.

In het eerste halfjaar van 2019 is de instroom van ICT’ers in de WW voor het eerst in jaren iets hoger dan het jaar ervoor. Uit cijfers van UWV blijkt dat na een daling van jaren het aantal WW-uitkeringen dit eerste halfjaar steeg met 3 procent.

“Het is een stabilisatie. Het einde van de werkeloosheidsdaling lijkt in zicht te zijn”, zegt arbeidsmarktadviseur Freek Kalkhoven bij UWV tegen AG Connect. UWV denkt dat de WW-instroom mogelijk stabiliseert, of verder toeneemt, zodat deze over geheel 2019 hoger uitkomt dan in 2018. Er is niet een specifieke groep ICT’ers verantwoordelijk voor deze toename. De stijging is waarneembaar over de gehele groep ICT’ers in de WW, ongeacht leeftijd, opleidingsniveau of beroep.

Kalkhoven noemt de stabilisatie van de WW-uitkeringen geen omslagpunt naar een minder krappe IT-arbeidsmarkt. “Signalen dat de spanning in de ICT-arbeidsmarkt daalt, die zijn er nog niet. De stabilisatie van de WW-uitkeringen zou wel een eerste teken kunnen zijn dat de spanning op het hoogtepunt is. Ik formuleer het heel voorzichtig. Ik denk echt dat de krapte in de ICT volgend jaar nog aanhoudt.”

Vorige week bleek uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van de Intelligence Group dat de eerste signalen er zijn dat ook de IT-arbeidsmarkt aan het afkoelen is. Maar IT’ers verkeren nog altijd in een zeer luxe positie op de arbeidsmarkt.

Verouderde kennis

Er zijn zo’n 5500 ICT’ers met een werkeloosheidsuitkering. Relatief weinig ICT’ers krijgen met WW te maken, maar als een ICT’er eenmaal in de WW terecht komt dan is het, volgens Kalkhoven, wel lastig om er uit te komen. “Als je in de WW zit dan vermoeden wij dat het toch te maken heeft met een bepaalde achterstand in kennis en vaardigheden. Werkzoekenden met verouderde kennis en vaardigheden zijn niet aantrekkelijk voor werkgevers. We hebben de indruk dat veel ict-werkgevers nog niet snel aan UWV denken als ze kandidaten zoeken. ”

Een groot deel, bijna 40 procent, van de ICT’ers in de WW is 55 jaar of ouder. Dat is opvallend hoog in vergelijking tot het aandeel 55-plussers onder werkende ICT’ers (14 procent). Ook heeft drie op de tien ICT’ers in de WW geen afgeronde vervolgopleiding of startkwalificatie. Beroepsgroepen met een relatief hoog WW-percentage zijn: servicedeskmedewerkers, database-ontwerpers en beheerder en verschillende andere ICT-beheerders.

Mismatch

Op de IT-arbeidsmarkt is een mismatch. Werkgevers geven aan vacatures moeilijk te kunnen vervullen door een gebrek aan vakkennis bij sollicitanten en de werkeloze ICT’ers beschikken niet over de gevraagde kennis. Daarom heeft UWV een aantal programma's om werklozen weer aan het werk te helpen. Zo is er het programma Make IT Work waarin werkgevers samenwerken met gemeenten en hogescholen.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.