Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg Haags glasvezelnetwerk start in juni

In de gemeente Den Haag wordt de wijk Segbroek vanaf juni van dit jaar voorzien van een betere internetvoorziening. Het in november aangekondigde glasvezelnetwerk moet 33.000 inwoners en bedrijven in dit deel van de hofstad vanaf dat moment helpen aan sneller internet.
aanleg glasvezelnetwerk
© Reggefiber
Reggefiber

Een consortium van drie bedrijven gaat zich buigen over het nieuwe netwerk, dat in november al door T-Mobile werd aangekondigd. De telecomprovider werkt voor het nieuwe netwerk in de wijk Segbroek samen met bouwbedrijf VolkerWessels en vastgoedinvesteringsfonds Primevest Capital partners. Het netwerk is niet alleen beschikbaar voor huishoudens en bedrijven in Den Haag, maar wordt ook opengesteld voor derden. 

Sneller 'verglazen'

T-Mobile CEO Soren Abildgaard gaf in november al aan dat Nederland in zijn ogen sneller moet worden ‘verglaasd’. "KPN en VodafoneZiggo hebben hier heel lang weinig aan gedaan. Nederland loopt gewoon achter. Wij willen tempo maken en beginnen nu in onze eigen stad", aldus de topman van het bedrijf met hoofdkantoor in Den Haag toentertijd. Toch kan deze aanleg voor slechts 33.000 van de in totaal 500.000 Haagse inwoners een bescheiden begin worden genoemd.
In Den Haag zijn momenteel slechts kleine, verspreide delen voorzien van glasvezel, onder meer van het door KPN ingelijfde glasvezelbedrijf Reggefiber.

Glasvezel zorgt voor veel hogere internetsnelheden en betere verbindingen. Het is ook belangrijk voor de aanleg van het nieuwe mobiele 5G-netwerk, waarvan Den Haag de ambitie heeft om er als eerste stad in Nederland toegang tot te bieden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in