Innovatie & Strategie

Infrastructuur
glasvezel

T-Mobile verglaast Den Haag, deels

Hofstad Den Haag krijgt meer glasvezel, naast KPN's Reggefiber nu ook van T-Mobile.

28 november 2018

Hofstad Den Haag krijgt meer glasvezel, naast KPN's Reggefiber nu ook van T-Mobile.

Telecomprovider T-Mobile gaat een deel van Den Haag voorzien van glasvezelaansluitingen. Dit gaat vanaf begin 2019 gebeuren en omvat zowel particuliere als ook zakelijke adressen: respectievelijk 30.000 en 3.000 stuks. Het bedrijf kondigt aan hiermee de directe concurrentie aan te gaan met KPN en VodafoneZiggo.

In de eerste helft van 2019 start T-Mobile de aanlegg van glasvezel in Den Haag. De Nederlandse tak van het bedrijf, dat nu van de Europese Commissie mag samengaan met Tele2, claimt nu de markt op te schudden. T-Mobile CEO Soren Abildgaard zegt dat Nederland sneller moet worden ‘verglaasd’. "KPN en VodafoneZiggo hebben hier heel lang weinig aan gedaan. Nederland loopt gewoon achter."

'Tempo maken'

"Wij willen tempo maken en beginnen nu in onze eigen stad", aldus de topman van het bedrijf met hoofdkantoor in Den Haag. De stad telt in totaal meer dan een half miljoen inwoners, dus 33.000 particuliere plus zakelijke adressen zijn een bescheiden begin. "Hiermee geven we direct invulling aan een van de beloftes die wij recent hebben gedaan. Wij maken waar wat we beloven. En we zijn blij dat onze concurrenten inmiddels ook hun verantwoordelijkheid nemen en weer gaan investeren in sneller internet. Daar profiteert uiteindelijk heel Nederland van.”

Zo is Den Haag momenteel slechts in kleine, verspreide delen voorzien van glasvezel, onder meer van het door KPN ingelijfde glasvezelbedrijf Reggefiber. Verder heeft telecomprovider VodafoneZiggo recent ambitieuze plannen aangekondigd voor vlotte uitbouw van een snel netwerk in Utrecht. In 2020 moet de hele Domstad internettoegang met een snelheid van 1 Gbps (Gigabit per seconde) kunnen krijgen.

Concurrentie

De ambitie van deze provider is om deze snelheid in de nabije toekomst in heel Nederland te bereiken. T-Mobile haalt nog uit naar de gedeelde kabelinfrastructuur van een partij als Ziggo: "Doordat een glasvezelaansluiting niet wordt gedeeld met de buren wordt de beloofde snelheid én kwaliteit te allen tijde gehaald. En dat is nodig gelet op de snelle stijging van het dataverbruik", aldus de concurrent in zijn persbericht.

1
Reacties
Jan glas 02 februari 2019 12:58

Zal tijd worden ,den haag loopt hopeloos achter op het gebied van glasvezel voor consumenten. die Pvda wethouder Baldrising meen ik riep in 2010 in 2020 is heel den haag aangesloten op glasvezel.typisch zon politiek l.. verhaal.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.