Overslaan en naar de inhoud gaan

Prestigieuze benoeming voor ICT-onderzoeker Pablo Cesar

ICT-onderzoeker Pablo César is door de Association for Computing Machinery (ACM) benoemd tot één van de 64 ‘Distinguished Members’ in 2020. Hij krijgt daarmee internationale erkenning voor zijn bijdrage op het gebied van informatica.
Pablo César
© Anthony Donner Photography & Filmworks
Anthony Donner Photography & Fil

Eerder dit jaar sleepte César al de Nederlandse prijs voor ICT-onderzoek in de wacht voor het werk van zijn groep Distributive and Interactive Systems (DIS) bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). César werkte op diverse plekken in Europa en inmiddels al zo'n vijftien jaar in Amsterdam en Delft. Hij doet onder meer onderzoek naar het modelleren en besturen van complexe collecties media-objecten.

Om als ‘Distinguished Member’ te worden benoemd, moet een kandidaat een aanzienlijk prestatieniveau hebben bereikt of een aanzienlijke impact hebben gehad op het gebied van informatica. De leden worden voorgedragen door collega’s uit het vakgebied over de hele wereld. De in 2020 benoemde leden hebben bijdragen geleverd voor onder meer datawetenschap, kunstmatige intelligentie, informatica-onderwijs, computertechnologie, grafische afbeeldingen, security en netwerken.

Virtual reality 

AG Connect interviewde César in september over onder meer virtual reality en augmented reality. Een van de projecten waar hij over vertelde is een samenwerking met de interactieve textielmaker ByBorre. Het doel van het project was tijdens een grote private party op het Amsterdam Dance Event in 2016 een realtimebeeld te vormen van wat de 450 aanwezigen deden: stilstaan, rondlopen of dansen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in