Overslaan en naar de inhoud gaan

Pablo Cesar wint Nederlandse prijs voor ICT-onderzoek

Pablo Cesar, de groepsleider Distributive and Interactive Systems (DIS) bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en associate professor aan de Technische Universiteit Delft, wint de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2020. Hij wint de prijs met zijn onderzoek naar het modelleren en besturen van complexe collecties media-objecten.
© CWI.nl
CWI.nl

Cesar bestudeerde voor zijn onderzoek een samenstelling van realtime media en sensorgegevens beschreven in tijd en ruimte. Hij gaat daarbij in op problemen in de interactie van mensen met technologie. Hij werkt onder meer samen met Borre Akkersdijk, een ontwerper van 'slimme' kleding. Met sensoren in textiel kan onder meer de fysieke en mentale toestand van mensen worden gecontroleerd.

Geldbedrag

De jury roemde de onderzoeker om zijn indrukwekkende wetenschappelijke presentaties en zijn vermogen om op begrijpelijke manier te communiceren over zijn onderzoek. Cesar wint een bedrag van 50.000 dat hij kan besteden om zijn eigen onderzoek te versterken.

De prestigieuze Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek gaat jaarlijks naar een wetenschappelijk onderzoeker die vernieuwend onderzoek heeft verricht of verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT. Eerder werden Birna van Riemsdijk en Cees Snoek de winnaar van de prestigieuze verkiezing. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in