Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10-apps nu allemaal in 3D te gebruiken

In de volgende versie van Windows 10 maakt Microsoft het mogelijk elke Win32 app te gebruiken in combinatie met een virtual reality of augmented reality-headset.
W10-apps in VR-omgeving
© Microsoft
Microsoft

Microsoft gaf de nieuwe build die dat mogelijk maakt - Build 18329 - net voor het weekend vrij voor deelnemers aan de Fast Ring van het Insider-testprogramma. Overigens is de build nog niet in alle talen beschikbaar. Onder meer Ars Technica en ZDNet maken daar melding van.

De meest opmerkelijke toevoeging is de mogelijkheid desktop-applicaties - die dus ontworpen zijn voor een 2D-desktop-omgeving - te gebruiken in Microsofts Mixed Reality omgeving die is bedoeld voor gebruik in combinatie met virtual reality-headsets of bijvoorbeeld Hololens, Microsofts eigen augmented reality-headset.

Tot nog toe konden alleen apps in de mixed reality-omgeving worden gebruikt die waren ontworpen voor het gebruik van de UWP API. Maar in de nieuwste Windows-variant hoeft dat dus niet meer.

Dark Mode voor bekende apps

Andere nieuwtjes in Build 18329 zijn onder meer aanpassingen aan bekende Microsoft-apps zoals Mail en Calendar die nu beiden van een 'dark mode' zijn voorzien. Gebruikers kunnen nu ook zelf een standaard lettertype kiezen zodat ze meer invloed hebben op hoe de apps er uitzien. De volledige lijst van bugfixes en nieuwtjes in Build 18329 somt Microsoft op in een blogpost

Alle eigenschappen in deze build zijn bedoeld voor een officiële introductie met de komst van de 19H1 (1903)-update die voor april dit jaar staat gepland. Inmiddels heeft Microsoft voor de deelnemers aan de Fast Ring van het Insider-testprogramma ook een 'Skip ahead'- ring toegevoegd. Hierin komen de eerste vingeroefeningen met eigenschappen die op het programma staan voor de update in de tweede helft van dit jaar (19H2), vermoedelijk in oktober. Deze update is  ook wel bekend onder de codenaam Vanadium.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in